Politie Zuid-Holland-Zuid

27/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-04-2004 - Persberichten District I

GROOTSCHEEPSE CONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft op de Merwedestraat in Dordrecht, op de Swanendrift in Zwijndrecht en op de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht een verkeerscontrole gehouden. Dit gebeurde op maandag 26 april 2004. Het is niet bekend hoeveel voertuigen zijn gecontroleerd. De politie schreef 80 bekeuringen uit. 75 bestuurders werden bekeurd wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. 3 bestuurders kregen een boete omdat zij niet handsfree belden in de auto. Ook maakte 1 voertuig veel onnodig lawaai. Nog eens 1 bestuurder kreeg een boete wegens het overschrijden van de maximumsnelheid.

BROMMERLEED
DORDRECHT- Een 18-jarige jongen uit Dordrecht heeft zijn bromfiets tijdelijk af moeten staan aan de politie. Hij reed op maandagmiddag 26 april over het Damplein zonder helm. De politie hield hem staande en vroeg naar zijn papieren. Hierop probeerde de man weg te komen. De politie belette dit door zijn sleutels te pakken. Hierop begon de man slaande bewegingen naar de politie te maken. Vervolgens gooide hij de bromfiets om en liep weg. De man keerde echter binnen enkele minuten terug. De politie nam de bromfiets in beslag voor onderzoek.

BRAND
DORDRECHT-Een 33-jarige vrouw uit Dordrecht is aangehouden op verdenking van brandstichting. In de nacht van maandag op dinsdag 27 april stond een wijkcontainer aan de Koningin Wilhelminastraat in de fik. Hiernaast stond een vrouw naar de rookontwikkeling te kijken. De vrouw ontkende niet dat zij iets met de brand te maken had. De politie hield de vrouw aan en sloot haar in. De brandweer bluste de brand.