Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht 27-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Man aangehouden voor steekpartij in woning
SOEST De 47-jarige man uit Soest die op 26 april betrokken was bij een steekpartij in de woning op de Colenso is door de politie aangehouden.

De verdachte betreft de vader van het 2-jarig kind. Inmiddels is gebleken dat de vader heeft getracht zijn kind om het leven te brengen, waarna hij probeerde zichzelf van het leven te beroven. Het kind en de verdachte werden met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, beiden zijn inmiddels buiten levensgevaar.

De verdachte is overgebracht naar de penitentiaire inrichting in Scheveningen. De man blijft in voorlopige hechtenis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldiefstal
SOEST Op maandagmiddag heeft een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Zuidpromenade.

Omstreeks 17.00 uur melde een getuige aan de bedrijfsleidster dat een klant zich verdacht gedroeg. Ooggetuigen zagen dat de man verschillende producten in zijn jas verstopte. De man liep de winkel uit zonder dat hij deze producten afrekende. Hij werd tegengehouden door de bedrijfsleidster, maar de verdachte duwde haar weg, waarna hij er vandoor ging.

De verdachte, een 42-jarige man uit Amersfoort, werd op een bromfiets gesignaleerd op de kruising Vondellaan-Birkstraat. Hij kon op de Birkstraat worden aangehouden. De man is ingesloten.