Ingezonden persbericht


Netviewer: web-collaboration via UMTS

Tilburg, 27 april 2004 - Netviewer introduceert een oplossing voor web-collaboration op basis van UMTS. Netviewer is de nieuwste software voor web-collaboration: interactieve samenwerking via het web. Deze in de praktijk geteste oplossing kan worden toegepast op alle UMTS-netwerken. Met Netviewer one2one en een UMTS-verbinding kunnen notebook-gebruikers onderweg eenvoudig bij elkaar op het beeldscherm kijken. De mobiele oplossing is met name geschikt voor web-conferences en presentaties.

Met Netviewer via UMTS kunnen mobiele-internetgebruikers bij elkaar op het beeldscherm kijken en zo samen teksten, berekeningen, grafieken, bouwtekeningen en andere documenten inzien en bewerken. Beide partijen kunnen via een pijl bepaalde zaken op het beeldscherm aanwijzen om zo een en ander te verduidelijken. Ook kunnen ze via UMTS de andere partij rechten toekennen op hun systeem, zodat de één het systeem van de ander kan bedienen via mobiel internet.

Vereisten voor het nieuwe systeem zijn een UMTS-netwerkkaart en de Netviewer one2one-software. In gebieden zonder UMTS-dekking schakelt het systeem automatisch over op GPRS, dat voor eenvoudiger vormen van mobiele samenwerking (zoals het draaien van presentaties over het net) toereikend is. In gebieden met Wireless LAN-dekking kan op WLAN worden overgeschakeld indien de notebook en/of de netwerkkaart WLAN ondersteunen.

###

Over Netviewer
Netviewer GmbH is leverancier van de gelijknamige software voor websamenwerking en web-conferencing. Met de Netviewer-software kunnen gebruikers via internet live bij elkaar op het beeldscherm kijken en zo samen teksten, berekeningen, grafieken, bouwtekeningen en andere documenten inzien en bewerken. Netviewer is ideaal voor locatieonafhankelijk samenwerken binnen functies als verkoop, marketing, ontwikkeling en support, en vele andere bedrijfsfuncties. De live-communicatie via internet bespaart reistijd en kosten en verhoogt de productiviteit. Netviewer is in gebruik binnen ondernemingen als Agfa, Bayer, BMW, Deutsche Post en Ernst & Young, en bij meer dan 900 andere concerns en middelgrote bedrijven. Netviewer is gevestigd in Karlsruhe (Duitsland). Voor meer informatie: www.netviewer.de of www.netviewer.nl.

Over Dekkers Intermediair
Dekkers Intermediair BV is de exclusieve en gecertificeerde distributeur van Intuit Track-It!, 's werelds meest gebruikte systeem voor helpdesk- en asset-management. Intuit Inc. is de vijfde grootste software-onderneming ter wereld. Dekkers Intermediair is één van de snelst groeiende bedrijven in de helpdesk- en asset-management-industrie van de Benelux. Daarnaast is Dekkers Intermediair de exclusieve distributeur voor Netviewer, de software voor web-collaboration van de gelijknamige Duitse leverancier. Voor meer informatie: www.d-i.nl

Noot voor de redactie,