Ingezonden persbericht



- Belangrijke mijlpaal voor Mamuts werkzaamheden in Nederland

Mamut Business Software gecertificeerd in Nederland

(Oslo, 26 april 2004) Mamut Business Software is vandaag in Nederland gecertificeerd door het SRA, de Samenwerkende Registeraccountants & Accountants- administratieconsulenten, die onder andere financieel administratieve programma s testen en certificeren. De certificering betekent dat Mamut Business Software voldoet aan de Nederlandse regel- en wetgeving voor financieel administratieve systemen.

De certificering omvat financieel administratieve systemen in Nederland. De belangrijkste criteria waarop getest is, zijn: functionaliteit, stabiliteit, prestatie en gebruiksvriendelijkheid en verder algemene momenten gerelateerd aan het gebruik van Mamut Business Software door kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland. Het SRA heeft Mamut Business Sofware voor beide hoofdmodules gecertificeerd: de financieel administratieve module en de relatiebeheer (CRM) module.

Compleet programma met veel functionaliteit

Deze certificering betekent dat een onafhankelijke acteur heeft bepaald dat Mamut Business Software voldoet aan de regels en wetgeving die bestaan voor administratieve systemen in Nederland. Mamut is de eerste leverancier van financieel administratieve software die in 2004 door het SRA is gecertificeerd. In de voorgaande jaren hebben slechts enkele andere leveranciers, Exact, King, Snelstart en Muis, het fel begeerde certificaat mogen ontvangen.


- De functionaliteit die Mamut aan haar doelgroep aanbiedt is erg compleet. In ieder module wordt minimaal de benodigde basis functionaliteit aangeboden, zodat kleine ondernemingen dagelijks alle werkzaamheden kunnen verrichten, zegt Jan Bijl, informatiemanager bij het SRA.

Belangrijke mijlpaal voor Mamuts Nederlandse werkzaamheden


- De certificering is een belangrijke mijlpaal voor onze werkzaamheden in Nederland en toont aan dat onze complete oplossing goed is aangepast aan de Nederlandse markt. Het bewijst daarnaast dat Mamuts strategie, het aanbieden van producten die op een gelijke broncode zijn gebaseerd en die vervolgens worden voorzien van lokale aanpassingen, zowel juist als effectief is. De certificering is een belangrijke stap in onze doelstelling om steeds meer ondernemingen in Nederland een effectievere werkdag te bezorgen, zegt Eilert Hanoa, CEO in Mamut.


---

Over het SRA
Het SRA is een vereniging van plm. 375 zelfstandige, samenwerkende, Accountantskantoren, die samen 24% van het MKB bedienen. Haar leden kunnen een beroep doen op het SRA voor allerlei (vaktechnische) vraagstukken, opleidingen, ondersteuning op alle accountancygebieden en komen onder andere in aanmerking voor speciale kortingen op hard- en software. Ook worden er allerlei bijeenkomsten over actuele accountancy- en ICT gerelateerde onderwerpen georganiseerd. De SRA-Kantoren zijn verspreid over heel Nederland, enkele plaatsen in België en de Nederlandse Antillen (meer dan 900). Aanvullende informatie vindt u op www.sra.nl

Over Mamut
Mamut is een toonaangevende aanbieder van complete Administratieve, CRM- en internetoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven, verenigingen en particulieren in Noord Europa. Mamut biedt complete oplossingen aan tegen de beste prijs/prestatie. Het bedrijf is meerdere keren onderscheiden voor haar productportefeuille en meer dan 75.000 gebruikers vereenvoudigen hun werkdag met Mamut. Aanvullende informatie over Mamut en haar producten vindt u op www.mamut.nl

Voor meer informatie contact:
Eilert Hanoa, CEO Mamut ASA, tel: +47 23 20 35 00, e-mail: ehanoa@mamut.com

www.mamut.com/images/sra/sradiploma.jpg
www.mamut.com/images/sra/sralogo.jpg

Met vriendelijke groet,
Regards,
Eilert Giertsen Hanoa
CEO, Mamut ASA
Dir: +47 2320 3610
Mob: +47 9283 2905
Fax: +47 2320 3611
Email: eilerth@mamut.com
http://www.mamut.com