Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

27-04-2004 ANVR reisbureaus gecontroleerd op kwaliteit Alle ruim 2000 ANVR reisbureaus zijn de afgelopen maanden gecontroleerd op het voldoen aan de 18 eisen van de kwaliteitstoets die door de Vereniging van ANVR Reisagenten is opgelegd. Bijna alle ANVR reisbureaus, ook op internet, zijn goedgekeurd, ontvangen het certificaat en behouden daarmee het ANVR logo als keurmerk. Van één reisbureau is het ANVR lidmaatschap inmiddels ingetrokken.

Aangesloten ANVR reisbureaus worden regelmatig gecontroleerd, soms op papier, soms op locatie, om er voor te zorgen dat de consument er altijd op kan vertrouwen dat aan de minimale kwaliteitseisen wordt voldaan.

Een kwaliteitsgarantie is belangrijk in een tijd waarin de vakantieganger wordt geconfronteerd met tal van verschillende reisbureaus en een groeiend aantal (digitale) mogelijkheden (telefoon, internet) om een reis te boeken.

De 7 miljoen consumenten die jaarlijks op reis gaan met een ANVR reisonderneming mogen dan ook van een ANVR gecertificeerd reisbureau, herkenbaar aan het ANVR-logo, extra kwaliteit verwachten. Deze kwaliteit vindt men met name in het opleidingsniveau en het opleiden van medewerkers, het hebben van gedegen kennis van het product, relevante informatie verstrekken over reisdocumenten, reisbestemmingen en accommodaties en het voorkomen en adequaat afhandelen van eventuele klachten.

Vele consumenten surfen over het wereldwijde web, maar hebben vaak nog tal van vragen over prijs, kwaliteit, beschikbaarheid etc. en winnen, terecht, advies in bij het reisbureau. ANVR reisbureaus zijn tevens verplicht om zich goed te outilleren als het gaat om hard- & software en telecommunicatie.
De consument vindt ook vele antwoorden op zijn vragen op www.anvr.nl.
- Consument boekt meivakantie goed, zomer laat (26-04-2004)