Politie Amsterdam-Amstelland

Alerte buurtbewoners waarschuwen politie
27-4-2004. Dinsdagmorgen rond halfvijf werden buurtbewoners van de Admiralengracht abrupt gewekt door glasgerinkel. Toen zij naar buiten keken, zagen zij een man en een vrouw bij een kapot geslagen ruit staan van een winkel op de Jan van Galenstraat. De twee pakten diverse goederen, sprongen op een fiets en reden weg. Agenten konden dankzij een aantal telefonische meldingen de twee verdachten al snel aanhouden.
Man zwaargewond bij steekpartij
27-4-2004. Maandagmiddag rond vier uur kreeg de politie een melding over een vechtpartij voor de Shopperhal op het Bijlmerplein. Hierbij zou een man gewond zijn geraakt. Bij de Shopperhal werd niemand gevonden, wel kwam het bericht dat een zwaargewonde man in kritieke toestand een ziekenhuis was binnengekomen.

Diverse getuigen konden vertellen dat het slachtoffer na een achtervolging door twee mannen in de Shopperhal in zijn rug was gestoken. De daders gingen er hierna vandoor. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
Straathandel in drugs aangepakt
27-4-2004. Bij diverse acties tegen de straathandel in drugs in de Indische buurt heeft een speciaal projectteam van het wijkteam Balistraat deze maand het straatdealersgilde opnieuw een behoorlijke slag toegebracht. Bij meerdere gerichte acties en controles werden in totaal 14 personen gearresteerd voor het overtreden van de Opiumwet, vijf dealers en negen kopers. Twee dealers werden door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, twee werden er overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en een dealer werd heengezonden. De negen kopers na verhoor naar huis.
Bakkerij overvallen
27-4-2004. Maandagmiddag rond vier uur werd een bakkerij in de Latherusstraat overvallen. De dader trok een wapen en bedreigde een medewerkster. Met een onbekend geldbedrag verdween hij vervolgens in de richting van het Florapark. De recherche van bureau Waddenweg zoekt getuigen. U kunt bellen met: (020) 559 2121.
Signalement
negroïde man
ongeveer 19 jaar oud
gekleed in een blauw joggingpak
blauw honkbalpetje
De dader had een blauwe zogenaamde "schoenentas" (dichtgeknoopt aan de bovenzijde met een koordje) bij zich.