1e persbericht van dinsdag 27 april 2004

Eindhoven 27-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

Een 19-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 1.45 uur aangehouden in zijn woning in Eindhoven-Strijp. In het huis vond de politie een flatscreen-beeldscherm dat kort daarvoor was weggehaald bij een inbraak in een bedrijf aan de Europalaan. De inbraak en de verdachte waren gezien door een getuige, die de politie een signalement van de man kon doorgeven. Agenten zagen vervolgens op het Meidoornplein een man lopen die aan dat signalement voldeed. Hij gaf toestemming voor een huiszoeking, waarbij de agenten het beeldscherm vonden. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven:Verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Ulenpas. Er werd speciaal gelet op het negeren van de geslotenverklaring. Er zijn zestien automobilisten bekeurd.

Eindhoven: Belg raakt rijbewijs kwijt

Een 35-jarige man uit het Belgische Turnhout is dinsdagochtend rond 0.15 uur aangehouden omdat hij met teveel alcohol op een auto bestuurde. De man werd staande gehouden omdat hij zonder verlichting op de Elzentlaan reed. Omdat de agenten een alcohollucht roken, moest hij een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,45 had, waarop hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Helmond: Vrouw breekt enkel bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising
Tesselschadelaan/Ruusbroeclaan/Thomas van Kempenstraat is een 28-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt. Ze reed daar maandag rond 17.00 uur op haar fiets, gaf geen voorrang aan een auto die van rechts kwam, en werd door de wagen geraakt. In het ziekenhuis bleek dat ze haar enkel had gebroken. Ze is daar ter observatie opgenomen. De automobilist, een 47-jarige Helmonder, raakte niet gewond.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Rivierensingel zijn onder meer een tv, een dvd-speler, een computer en een camera weggehaald. Dat gebeurde tussen maandagmiddag 14.00 uur en dinsdagochtend 4.20 uur. De inbraak is gepleegd via een openstaand raampje boven de achterdeur.

Helmond: Verdachte diefstal volle boodschappentas aangehouden

Een 22-jarige man uit Helmond is maandagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Engelseweg. Hij wordt ervan verdacht dat hij maandagochtend rond 11.00 uur een tas met boodschappen uit de fietstas van een 63-jarige vrouw uit Helmond heeft gehaald. Dat gebeurde bij een winkel aan de Watermolenweg, waar de fiets even onbeheerd was neergezet. Een getuige had het signalement van de dader aan de politie doorgegeven. Agenten zagen de verdachte maandagavond op een brommer op de Engelseweg rijden, waarna hij werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.