Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 april 2004


Autokraken


Autokrakers hebben in de nacht van zondag op maandag op diverse locaties in Apeldoorn een groot aantal auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de Kruizemuntstraat, de Imkersdreef, de Dijkgraafweg, de Zwarte Kijkerweg, de Antillen, de Ferguutgaarde en aan de Wolweg. De dieven namen onder meer een rijbewijs, radio/cd-spelers en cd's mee. Bovendien verdwenen uit een Renault Espace de autostoelen. De politie adviseert met klem om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Autokrakers gepakt


De politie heeft maandagavond op het parkeerterrein van het Lukasziekenhuis twee mannen uit Litouwen aangehouden die op heterdaad waren betrapt op het stelen van wielen van een geparkeerde auto. Beveiligingspersoneel van het ziekenhuis zag dat de mannen (21 en 22 jaar) al een wiel van hun eigen auto met een wiel van de geparkeerde auto hadden omgeruild en waarschuwden de politie. Het bleek de auto van een 20-jarige vrouw uit Arnhem te zijn. Zij is werkneemster van het ziekenhuis.
De verdachten gaven grif toe dat zij naar de parkeerplaats waren gekomen om twee wielen te stelen. De politie hield hen aan en sloot hen voor verder onderzoek op in een politiecel.


Vrouw bedreigd


Een nog onbekende man heeft maandagmorgen vroeg een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn in een pand aan de Deventerstraat tweemaal bedreigd. De vrouw ontdekte rond 03.45 uur dat er ingebroken werd en trof de man aan. Hij had een raam in gegooid en kwam zo de woning binnen. Toen de vrouw de politie wilde bellen zei hij dat er niet mocht worden gebeld, dat hij anders maatregelen zou nemen, pakte haar mobiele telefoon af en spoot een brandblusser over haar leeg. De vrouw zag even later toch kans om met een andere telefoon de politie te bellen. De man ging er vervolgens op de fiets van de vrouw vandoor. De politie onderzoekt de zaak.


Snelheidscontrole


De politie heeft maandagmiddag op de Zutphensestraat de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. Ruim 2.700 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de radar. Van hen reden er 64 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --