Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 27-04-04

Meppel 27-04-2004

Vermiste man weer thuis
BORGER - De 74 jr Jan te Velde die sinds zondagmorgen werd vermist, is weer thuis. De man werd dinsdagmorgen lopend aangetroffen in de omgeving van Borger. Waar de man de hele tijd heeft rondgezworven is nog niet duidelijk. Hij was behoorlijk in de war. Ogenschijnlijk maakt hij het verder naar omstandigheden goed. Zijn fiets is nog niet teruggevonden.

Politie bekeurt jongeren op hangplek
EELDE - De politie heeft maandagavond tijdens het toezicht op de bekende hangplekken in Eelde twee jongeren bekeurd. Een derde jongen ging er vandoor. Zijn identiteit is bekend dus ook hij zal worden bekeurd. De jongeren hingen rond op het schoolplein bij basisschool De Ekkel aan de Jan Steenweg. Op het schoolplein lag veel rotzooi. De politie nam een aantal blikjes bier in beslag.
Tijdens dit toezicht bekeurde de politie ook nog eens drie jongeren die zonder verlichting fietsten.

Automobilisten onder invloed krijgen forse boete PEIZE/ASSEN - In de nacht van maandag op dinsdag kregen twee automobilisten een forse boete omdat ze door de politie waren aangehouden voor het rijden onder invloed.
Op de Groningerweg in Peize hield de politie een 41 jr. vrouw uit Roden aan. Zij bestuurde met een alcoholgehalte van ongeveer 0,85 promille een auto. De vrouw kreeg een schikkingsvoorstel van 300 euro.

Op de Groningerstraat in Assen werd een 35 jr. man uit die plaats aangehouden die met een alcoholgehalte van ongeveer 1,1 promille een auto bestuurde Deze man kreeg een schikkingsvoorstel van 480 euro.

Agressieve winkeldieven krijgen hulp
ASSEN - Twee nog onbekende vrouwen die maandagmiddag werden betrapt op winkeldiefstal konden ontkomen aan een aanhouding doordat één van hen geweld gebruikte en daarbij hulp kreeg van een nog onbekende man. De twee vrouwen werden in een winkel aan de Zaagmolen in Assen betrapt bij het stelen van een paar sandalen. Toen winkelpersoneel hen aansprak en tegenhielden begon één van de vrouwen te slaan en te bijten. De andere vrouw vlucht. Terwijl het winkelpersoneel worstelt met de zich hevig verzettende vrouw komt er een man op een fiets aan. De man begint een winkelbediende te slaan met een kabelslot waardoor ook de tweede vrouw kan ontsnappen. De vluchtende vrouw gooide een (geprepareerde) tas weg waarin nog een paar nieuwe schoenen zat. Vermoedelijk zijn deze ook van diefstal afkomstig. De twee vrouwen en de man zijn waarschijnlijk Antillianen. Opvallend bij de man op de fiets is dat hij blauw gips om een arm heeft en verband om één van zijn voeten. De man heeft bovendien twee gouden voortanden. De vrouwen zijn tussen de 15 en 25 jaar.

Politie bekeurt vissers
BARGER COMPASCUUM - Bij een visserijcontrole langs de Berkenrode en het Hoofdkanaal in Barger Compascuum bekeurde de politie maandagavond drie vissers. Eén van hen had geen akte en vergunning. De beide anderen konden deze niet tonen.

De voorlichting voor politie Drenthe wordt tot donderdag 17.00 uur gedaan door Dirk Neef.
Tel. 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

info@politie-drenthe.nl