WordPerfect is back!

WordPerfect Office 12 nu verkrijgbaar

Hilversum, 27 april 2004 - Met hernieuwde aandacht voor WordPerfect annonceert Corel, nu het bedrijf is overgegaan in andere handen, het belangrijkste alternatief voor Microsoft Office. WordPerfect Office 12 - in de winkels vanaf eind april - biedt een combinatie van krachtige mogelijkheden en verbeterde compatibiliteit om zo de productiviteit van de gebruiker te vergroten. Met deze versie wil Corel inspelen op de toenemende behoefte bij kleine en middelgrote bedrijven aan alternatieve Office-software.

WordPerfect Office 12 bestaat - naast de vertrouwde tekstverwerker WordPerfect - uit het spreadsheetprogramma Quattro Pro, het programma voor multimediapresentaties Presentations en een adresboek. Verder bevat het WordPerfect Wireless Office Suite - waarmee gebruikers via hun mobiele telefoon verbinding kunnen maken met WordPerfect Office - en de WordPerfect OfficeReady template browser, om de WordPerfect Office templates te beheren. Bij het pakket zitten ook veertig nieuwe templates. WordPerfect Office is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van de consument, het midden- en kleinbedrijf, de juridische sector en overheidsinstellingen. Al deze mogelijkheden, plus Corels supportopties en de wereldwijde beschikbaarheid, maken WordPerfect Office 12 tot het belangrijkste alternatief voor Microsoft Office.

Nieuw in WordPerfect Office 12

* Corel heeft geluisterd naar haar klanten en meer bestandstypen toegankelijk gemaakt voor WordPerfect Office 12, waardoor de compatibiliteit met Microsoft Office sterk is verbeterd. Daarbij maakt de nieuwe Workspace Manager het mogelijk om de interface van WordPerfect, Quattro Pro en Presentations aan te passen, zodat alle mogelijkheden - inclusief werkbalken en menuopties - op dezelfde plaats kunnen worden gezet als in de Microsoft-programma's. Ook de toetscombinaties van Microsoft kunnen dankzij de Workspace Manager gebruikt worden.


* Dit alles neemt de drempel weg om op een ander Office-pakket over te stappen, ook omdat er geen personeel omgeschoold hoeft te worden. Gebruikers kunnen simpelweg kiezen: een WordPerfect Office interface of een Microsoft Office-achtige interface. Maar ook de Lotus 1-2-3 mode en de WordPerfect 5.1 Classic Mode zijn mogelijk. Daarbij biedt WordPerfect Office 12 juridische gebruikers het voordeel van de WordPerfect Legal Mode, onderdeel van de Workspace Manager. Hierdoor kunnen zij de voor juridische documenten vaak gebruikte tools en toetscombinaties gemakkelijker oproepen.


* De nieuwe Compatibility Toolbars maken het mogelijk om Microsoft Office-bestanden te openen, wijzigen, printen en opslaan zonder allerlei menu's door te spitten en ingewikkelde selecties te maken. Met een druk op de knop kunnen bestanden geëxporteerd worden naar PDF, het web, XML, Microsoft Word, Excel en PowerPoint, wat het werken met Microsoft Office bestanden een stuk makkelijker maakt.


* Met het nieuwe Upgrade Installation is het niet langer nodig een oude versie van WordPerfect Office van de computer te verwijderen voordat de nieuwe kan worden geïnstalleerd. Bovendien kunnen de oude instellingen automatisch overgenomen worden door de nieuwe versie, en dat scheelt een hoop tijd.


* Met de nieuwe WordPerfect OfficeReady Browser kunnen bedrijven snel en gemakkelijk hun templates beheren. De templates kunnen geordend, bekeken en opgevraagd worden in een eenvoudig bladerprogramma. Er zijn veertig nieuwe templates inbegrepen en de browser wijst de weg naar nog veel meer op Internet.


* Mobiele telefoons en Office-pakketten zijn tegenwoordig onmisbaar in het bedrijfsleven en de nieuwe WordPerfect Wireless Office Suite brengt ze samen. De Wireless Office Suite maakt het mogelijk om per mobiele telefoon gebruik te maken van Microsoft Outlook e-mail, instant messaging en meer. Zo blijft ook onderweg belangrijke informatie toegankelijk voor de WordPerfect Office 12 gebruiker.


* De WordPerfect Wireless Office Suite maakt gebruik van ZIM-techniek. ZIM is een toonaangevende leverancier van SMS-tekstberichtapplicaties voor mobiele communicatie.

Meer voordelen van WordPerfect Office

* Met WordPerfect Office 12 hebben gebruikers de volledige controle over de opmaak van hun documenten. Paragraafnummering, kantlijnen, opsommingstekens, tabellen: met de Corel RealTime Preview kan iedere verandering in de opmaak eerst bekeken worden voordat hij daadwerkelijk wordt doorgevoerd. Met Reveal Codes kunnen opmaakcodes bovendien gemakkelijk en snel bekeken en veranderd worden.


* Lange documenten kunnen efficiënt doorgebladerd worden met gereedschappen zoals Document Map, Browse by control, Autoscroll en navigatieknoppen.


* WordPerfect Office 12 werkt goed samen met Microsoft Outlook Express. Zo kan bijvoorbeeld het adresboek van Outlook gebruikt worden bij het maken van enveloppen en labels maar ook bij het samenvoegen van standaardbrieven en adresgegevens.


* In WordPerfect 12 en Presentations 12 zijn geen Adobe Acrobat of andere PDF-tools nodig om bestanden naar PDF te exporteren. Bovendien kunnen grootte en resolutie van het PDF-bestand naar behoefte gewijzigd worden.


* Quattro Pro 12 voorziet in vele tools voor het sorteren en filteren van grote hoeveelheden informatie. Verder zijn er uitgebreide mogelijkheden voor het maken van krachtige driedimensionale grafieken met Quattro Pro. Maar ook in WordPerfect en Presentations geven de grafische tools ruimbaan aan het gebruik van driedimensionale effecten, tabellen, clipart en niet te vergeten de eigen creativiteit.


* WordPerfect Office 12 wordt onder meer ondersteund door Windows Server 2003, Windows XP (met SP1, Home Edition en Professional Edition), Windows NT 4 (met SP6a), Windows 2000 (met SP4) en Windows 98 SE.


* WordPerfect Office 12 bevat schrijfgereedschappen in vele talen, waaronder Nederlands. Verder wordt het geleverd met de Pocket Oxford Dictionary, 9500 clipart-plaatjes, 600 TrueType lettertypes en meer dan 180 foto's.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De Engelstalige versie van WordPerfect Office 12 ligt eind april in de winkel en de standaard editie heeft een adviesprijs van 346 euro (excl. BTW) voor een volledige versie en 172 euro (excl. BTW) voor de upgrade versie. Naast de standaard editie is een professional editie beschikbaar (als licentie) - waarin het databaseprogramma Paradox meegeleverd wordt - met een adviesprijs, voor 1 gebruiker, van 388 euro voor de volledige versie en 225 euro voor de upgrade versie. Bij meerdere gebruikers is een staffelkorting van toepassing.

Het is mogelijk te migreren van een ander officepakket naar WordPerfect Office 12. De prijs is dan hetzelfde als het upgraden van een oude WordPerfect Office versie. Dit geldt onder andere voor de volgende pakketten: Microsoft Office 2000 of hoger, Microsoft Works 7, Microsoft Works Suite 2003 of hoger, Corel WordPerfect 8 of hoger, Paradox 8 of hoger, WordPerfect Family Pack. Corel Painter 8 en CorelDRAW Graphics Suite 11 of hoger.

Corel Corporation
Corel levert innovatieve software-oplossingen en services waarmee miljoenen gebruikers hun productiviteit verbeteren. Corel is opgericht in 1985 en bekend van haar leidende grafische producten en oplossingen voor zakelijke productiviteit waaronder CorelDRAW® en WordPerfect®. Corel is wereldwijd vertegenwoordigd met een hoofdkantoor in Ottawa, Canada.