Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gevonden fietsen te koop op Fietsmarkt Oosterhesselen

OOSTERHESSELEN/EMMEN ­De Stichting Veiligheidszorg Zuidoost-Drenthe gaat op de Fietsmarkt, op 8 mei in Oosterhesselen, gevonden fietsen verkopen. Het gaat om tweewielers die niet door de rechtmatige eigenaar zijn opgehaald. Normaal gaan deze fietsen naar Domeinen, maar de Stichting Veiligheidszorg heeft toestemming om deze fietsen, het gaat om ruim zestig stuks, dit keer aan te bieden op de Fietsmarkt. De opbrengst gaat naar de gemeenten Emmen en Coevorden.

Chris Berends, operationeel manager van de Stichting Veiligheidszorg, zegt dat de verkoop gebeurt in overleg met de politie. ,,De verkoop van niet afgehaalde fietsen is bij wet geregeld. De fietsen worden bij opbod verkocht. Wij prijzen ze maximaal, waarna een belangstellende een bod kan doen op de fiets.

Mensen die een goede fiets voor een redelijke prijs willen, kunnen bij ons terecht. De fietsen zijn overigens niet gecontroleerd. Ze kunnen een lekke band hebben of een ketting die eraf ligt. Ook kan de fiets nog op slot staan. Ze zijn wel goed. We verkopen geen schroot. Elke koper krijgt van ons een officieel gemeentelijk bewijs dat de fiets op de markt gekocht is. Wij houden een afschrift.''

De Fietsmarkt krijgt daarmee steeds meer vorm. Naast de hoofdactiviteit, het ruilen en de ver- en inkoop van tweedehands fietsen door particulieren, graveert de Stichting Veiligheidszorg gratis postcodes. Ook is er een optreden van de bekende zangeres Imca Marina. Op het podium zullen ook nog andere artiesten optreden. Er is een fietsbaan en fietsenfabrikant Batavus plaatst een groot luchtkussen voor de jongste jeugd. In Oosterhesselen worden op 8 mei door wethouder Tanja Klip van de gemeente Coevorden, ook de deelnemers weggeschoten aan de Landelijke Fietsdag.

De Fietsmarkt, die wordt gehouden aan de Burgemeester de Kockstraat, is tussen 8.30 en 17.00 uur. Kijk ook op www.promotiecoevorden.nl/fietsmarkt.

Meer informatie:

Organisator Fietsmarkt Oosterhesselen

Dijenborgh Communicatie

Oostereind 16

7754 NW

Wachtum

Tel: 0524 552188

Fax: 0524 550528

Mobiel: 06 20414513

E-mail: dijenborgh@planet.nl

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie

Wilhelminastraat 49-b

7811 JE EMMEN

Tel: 0591 - 653944

Fax: 0591 - 645312

E-mail: info@kroezentekst.nl

Internet: www.kroezentekst.nl

Vrijwaring/Disclaimer

De gegevens in dit elektronisch document en de eventuele bijlagen zijn

uitsluitend bedoeld voor de geadresseerde(n). De informatie wordt

zorgvuldig samengesteld. Kroezen tekst & communicatie kan echter niet garanderen

dat de informatie absoluut juist, volledig en tijdig overkomt via het

Internet. Voor belangrijke beslissingen aangaande de verstrekte

informatie dient u een en ander rechtstreeks bij Kroezen tekst & communicatie te controleren.