Ingezonden persbericht


Persbericht

E.piphany maakt resultaten eerste kwartaal bekend

Hoofddorp 27 april 2004 E.piphany, leverancier van intelligente CRM-software, maakt de cijfers bekend over het eerste kwartaal van 2004, eindigend op 31 maart 2004.

E.piphany boekte in het eerste kwartaal een omzet van 20,2 miljoen dollar, een lichte daling ten opzichte van de 22,5 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2003. De omzet uit licenties bedroeg $7,1 miljoen (35% van de totale omzet) en uit services $13,1 miljoen (65% van de totale omzet). Het netto verlies volgens GAAP werd gereduceerd tot 4,2 miljoen dollar. Dit is een forse vermindering ten opzichte van het eerste kwartaal van 2003, toen het verlies nog 10,9 miljoen dollar was.

Zoals we al zeiden bij de aankondiging van de voorlopige cijfers op 5 april jl. zijn we teleurgesteld over de resultaten van ons eerste kwartaal , zegt Karen Richardson, Chief Executive Officer. We zijn nog steeds succesvol met de implementatie van onze nieuwe producten bij klanten. Onlangs kregen we van Gartner de kwalificatie meest visionair in het B2C CRM Suite Magic Quadrant. Daarom hebben we nog steeds vertrouwen in onze productstrategie en lange termijn visie.

Tweede kwartaal

Voor het tweede kwartaal, dat op 30 juni 2004 eindigt, verwacht E.piphany op dit moment dat de totale omzet zal uitkomen tussen de 19 en 22 miljoen dollar. Inkomsten uit licenties zullen naar verwachting tussen de 6 en 9 miljoen dollar liggen.

Over E.piphany

E.piphany (Nasdaq: EPNY) is leverancier van marketing-, verkoop-, en serviceoplossingen voor de grootste bedrijven, wereldwijd. E.piphany E.6 is een geïntegreerde softwaresuite die marketing-, verkoop- en servicefunctionaliteit combineert met real-time intelligentie. Deze suite, E.piphany E.6, stelt bedrijven in staat hun klanten beter te begrijpen en de ideale actie te ondernemen voor een betere klanttevredenheid, verhoogde omzet en lagere kosten. E.piphany's oplossing is gebouwd op het meest geavanceerde, webgebaseerde CRM-platform dat in de industrie is te vinden, resulterend in snelle en eenvoudige implementaties. Daarbij zijn E.piphany-oplossingen ook naadloos te integreren in de bestaande infrastructuur. Meer dan 460 bedrijven, waarvan bijna 40 van de Fortune 100, gebruiken E.piphany om de ervaringen van hun klanten te verbeteren en tegelijkertijd hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren. E.piphany heeft 40 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Mateo, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk, Amsterdam.

Ingezonden persbericht