persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 27-04-2004

MOTORRIJDER GEWOND

s-Hertogenbosch-
Maandagmiddag is bij een verkeersongeval op de Zandzuigerstraat een 24-jarige motorrijder uit Rijen gewond geraakt. Een 54-jarige automobilist uit Schaijk reed op de Ketelaarskampweg en wilde ter hoogte van de Zandzuigerstraat linksaf draaien. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de 24-jarige man. De motorrijder is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch-
Maandagavond is op de Van der Eygenweg een 38-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLES

s-Hertogenbosch-
Maandagavond zijn bij een verkeerscontrole op de Bruistensingel in totaal 23 personen bekeurd. Tien automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u. Tevens werden negen bromfietsers bekeurd vanwege een te hoog vermogen van hun bromfiets. In totaal zijn 850 autos en 20 bromfietsers gecontroleerd.

MAN WEIGERT NAAM OP TE GEVEN

Drunen- Surveillerende collegas troffen maandagavond rond 22.00u een groep jeugd in het Breeveldpark. Een 24-jarige man uit Drunen bestuurde een radiografisch bestuurbare auto, welke geluidsoverlast veroorzaakte voor omwonenden. De man weigerde op verzoek van de agenten zijn naam te geven en reageerde agressief. De Drunenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

HUISELIJK GEWELD

Vught- Maandagavond is een 42-jarige Bosschenaar in de woning van zijn ex-vrouw in Vught aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van de vrouw. De man had zojuist een steen naar de vrouw gegooid en vernielingen gepleegd in de woning. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel/ Boxtel- Maandagmiddag is op de Jan van Cuykstraat in Schijndel een 41-jarige man uit Gemonde aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.
Maandagavond is op de Keulsebaan in Boxtel een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van zes uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

COMPUTERS GESTOLEN

Uden- In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een pand aan de Sint Annastraat. Daders vernielden enkele ruiten. Uit het pand zijn twee computers weggenomen.

TANDPASTADIEF AANGEHOUDEN

Heesch-
Maandagmiddag is in een winkel aan de Schoonstraat een 25-jarige man met de Algerijnse nationaliteit aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had 57 tubes tandpasta in zijn tas gestopt. De verdachte is in vreemdelingenbewaring gesteld.

HUISELIJK GEWELD

Nuland- Maandagavond is in zijn woning in Nuland een 24-jarige man aangehouden. De man zou zojuist zijn zus hebben geslagen en op de grond gegooid. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.