Ingezonden persbericht


D-Link en Airespace sluiten partnership voor enterprise WLAN-markt

Overeenkomst richt zich op opkomende Lightweight Access Point Protocol-standaard (LWAPP)

Rotterdam, 27 april 2004 - D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, en Airespace gaan samen voor de zakelijke markt een nieuw hoogwaardig D-Link Access Point (AP) ontwikkelen dat het nieuwe Lightweight Access Point Protocol (LWAPP) ondersteunt. Voor D-Link, dat volgens verschillende onderzoeken wereldwijd nummer twee is in de wireless LAN-markt voor thuisgebruik en MKB, wordt dit access point het eerste draadloze product voor grote ondernemingen.

De twee bedrijven combineren door de samenwerking de intelligente WLAN-beheermogelijkheden van Airespace met de kennis en ervaring van D-Link op het gebied van WLAN-ontwerp en -productie en het uitgebreide verkoopkanaal van D-Link. D-Link en Airespace spelen hiermee in op de grote vraag naar intelligente zakelijke WLAN-systemen.

"De vraag naar WLAN-oplossingen voor de enterprise-markt groeit in hoog tempo, van 300 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2003 tot naar verwachting twee miljard dollar in 2007", zegt Richard Webb, directing analyst van Infonetics Research. "De toename van hoogwaardige draadloze applicaties stimuleert de vraag naar volledig uitgeruste WLAN-systemen die voldoen aan alle eisen op het gebied van beveiliging, RF-beheer, mobiliteit, prestaties en schaalbaarheid. D-Link beschikt over de ervaring, een sterk merk en de productiefaciliteiten om deze technologie op de markt te brengen. Bovendien levert Airespace al vele jaren intelligente WLAN-systemen. De krachtenbundeling van deze partijen leidt tot een sterke propositie om in te spelen op de behoeften van de zakelijke markt."

D-Link Systems is een wereldwijd toonaangevende leverancier van vaste en draadloze netwerkconnectiviteit aan de zakelijke markt. Het bedrijf is volgens Infonetics Research marktleider op het gebied van Ethernet-switches. BusinessWeek heeft D-Link opgenomen in zijn Top 100 van IT-bedrijven. D-Link is al verschillende malen bekroond met onderscheidingen voor het ontwerp en de ontwikkeling van connectiviteitsoplossingen. Het bedrijf ontving kortgeleden een CRN Product of the Year Award voor draadloze producten en de Network World Blue Ribbon Award.

"Airespace is een gerenommeerde ontwikkelaar van innovatieve WLAN-beheeroplossingen", aldus Stefan Nilsson, Marketing Manager Nordic & Benelux van D-Link. "Door deze lange-termijn-samenwerkingsovereenkomst kunnen we ons productportfolio uitbreiden en optimaal inspelen op de behoeften van deze snelgroeiende markt."

Brett Galloway, president en CEO van Airespace: "D-Link is een gevestigde naam in de markt voor netwerkoplossingen. We kunnen onze aanwezigheid in de zakelijke markt versterken met hun waardevolle kennis van en ervaring in het ontwerpen en leveren van netwerkapparatuur. Enterprise-klanten kunnen hun WLAN's nu beter dan ooit controleren en beheren en krijgen de beschikking over innovatieve enterprise Access Points. Deze samenwerking is een stimulans voor de gehele WLAN-markt."

LWAPP: USB voor draadloze netwerken
De nieuwe D-Link AP werkt samen met de Airespace 4000 WLAN Switch, de Airespace 4100 WLAN Appliance en alle andere WLAN-controllers op basis van de LWAPP-specificaties van de IETF. De nieuwe LWAPP-standaard verwijdert barrières voor de verbinding van AP- en WLAN-netwerkcontrollers. Daardoor ontstaat een USB-achtige omgeving voor apparatuur van verschillende WLAN-producenten. Door LWAPP toe te voegen aan de IETF-standaard ondersteunen D-Link en Airespace de acceptatie van een breed geaccepteerde standaard voor WLAN-interoperabiliteit. Hierdoor kunnen bedrijven best-of-breed WLAN-systemen van diverse leveranciers kiezen en zijn ze verzekerd van maximale prestaties tegen de beste prijs. Verder garandeert de acceptatie van de LWAPP-standaard dat de huidige WLAN-systemen ook in de toekomst blijven functioneren.

Einde bericht

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die zij tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com

Airespace , Inc.
Airespace ontwerpt en ontwikkelt intelligente draadloze netwerkplatformen voor de ondersteuning van bedrijfskritische applicaties. Het bedrijf heeft de standaard bepaald voor draadloze LAN's voor de enterprise-markt. Hiervoor ontving Airespace onder ander de Editor's Choice Award van Network Computing, de World Class Award van Network World en de Reader's Choice Award van InfoWorld. Het bedrijf ondersteunt bedrijven bij de implementatie van veilige wereldwijde LAN's met dynamisch RF-beheer, waterdichte beveiliging, naadloze mobiliteit en realtime applicaties, onder andere voor spraak.