Politie Drenthe

dinsdagmiddag 27-04-04

Meppel 27-04-2004

Sierduiven gestolen
HAVELTE - Uit een schuur aan de Konijnenbergen in Havelte zijn in de nacht van zondag 25 op maandag 26 april zes sierduiven gestolen. De geringde duiven, van het soort Thuringer Vleugelduif, zijn eigendom van een inwoner van Havelte. Maandagmiddag ontdekte hij de diefstal. Van deze duiven zijn er niet zoveel in Nederland en de eigenaar vermoedt dan ook dat de dief of dieven kenners zijn. De waarde van de duiven bedraagt enkele honderden euro's.

Politie houdt vernieler ruit aan
ASSEN - Op het NS station in Assen hield de politie dinsdagmorgen een 27 jr. man uit die plaats aan op verdenking van het vernielen van een ruit. De man wordt er van verdacht eerder in de ochtend een ruit vernield te hebben van een kantoorgebouw aan de Stationsstraat. Daar was de man op bezoek en hij kreeg woorden met een medewerker. Daarbij gooide hij een asbak door een ruit. De man is na verhoord te zijn met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Auto te water
VEENHUIZEN - Een 94 jr. man uit Norg reed dinsdagmiddag op een zandweg van de Oude Asserstraat in Veenhuizen met zijn auto in het kanaal. De man was het zandpad opgereden en wilde aan het eind keren. Bij het achteruitrijden reed hij iets te ver door waardoor de auto achterstevoren in het water terecht kwam. Twee toevallig passerende hardlopers haalden de man uit de auto. Hij bleef ongedeerd.