Gemeente Ede

nummer 94 / Ede, 27 april 2004

Gemeente Ede en Regionale Huisartsenvereniging sluiten convenant

De gemeente Ede en de Regionale Huisartsenvereniging in de gemeente hechten beiden veel belang aan een goede huisartsenvoorziening. Daarom hebben zij een convenant afgesloten waarin zij samen afspreken de huisartsengeneeskundige zorg in Ede in goed gezamenlijk overleg te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren.

Het is de bedoeling om binnen de looptijd van het convenant te komen tot een huisartsenvestigingsplan voor de gemeente Ede. Op basis van het op te stellen vestigingsplan zoeken de Regionale Huisartsenvereniging (RHV), gemeente en eventuele andere zorgaanbieders naar geschikte locaties.

De RHV heeft inmiddels een vestigingsloket geopend als informatiepunt voor vestigingszaken in de regio. De gemeente Ede subsidieert dit loket gedurende twee jaar met jaarlijks EUR 5.000,00.

Landelijk is er een tekort aan huisartsen. Ook in Ede dreigen meer huisartsen te vertrekken dan er bijkomen. Met dit convenant proberen gemeente en de huisartsen het tij te keren. Gezamenlijke inspanningen moeten ervoor zorgen dat de huisartsengeneeskundige zorg in de gemeente gewaarborgd blijft.

---