Gemeente Ede

nummer 95 / Ede, 27 april 2004

Het Streek Midden aan de Bovenbuurtweg gaat uitbreiden en verbouwen

Leerlingen van Het Streek die nu nog aan de Bunschoterweg naar school gaan kunnen na de zomervakantie al terecht in de nieuwe behuizing van Het Streek aan de Bovenbuurtweg. De bouw aan de Bovenbuurtwerg gaat naar verwachting binnenkort van start. De oplevering zal - zoals het er nu naar uit ziet - begin 2005 plaatsvinden.

In december 2003 heeft de raad groen licht gegeven voor het uitwerken van de plannen voor de aanpassing en uitbreiding van Het Streek Midden aan de Bovenbuurtweg.
Met de uitvoering van de plannen komt er ruimte om een groot deel van de leerlingen die nu nog naar gebouw aan de Bunschoterweg gaan, onder te brengen. Een kleiner deel van de leerlingen verhuist naar de locatie Amsterdamse weg. De nieuwbouw maakt ook de vervanging van de bij de school staande (versleten) noodlokalen mogelijk. De gemeente draagt ruim EUR 2 miljoen bij in de bouwkosten en de overige kosten neemt het schoolbestuur voor eigen rekening. Voorwaarde daarbij is ook dat het schoolbestuur het aan de Bunschoterweg vrijkomende terrein met opstallen aan de gemeente overdraagt.

Het college van B. & W. heeft de plannen van het schoolbestuur goedgekeurd. Volgens de voorwaarden van de Verordening onderwijshuisvesting moet het schoolbestuur de school voor het beschikbaar gestelde geld met 1.770 m2 uitbreiden. Met het bouwplan voorziet het schoolbestuur in een uitbreiding met 1.629 m2. De gemeente stemt hier mee in omdat er met de aanpassing van het huidige schoolgebouw netto veel meer ruimte voor het onderwijs beschikbaar komt. Het schoolbestuur bereikt dit door veel effectiever gebruik te maken van aanwezige ruimte zoals bijvoorbeeld de gangen in het schoolgebouw. In verband met eventueel het toekomstige recht op uitbreiding onderschrijven de gemeente en het schoolbestuur een overeenkomst waarbij beiden partijen vastleggen dat het schoolgebouw volgens de norm met 1.770m2 wordt geacht te zijn uitgebreid.
---