Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, dinsdag 27 april 2004[pic]dinsdag 27 april 2004     
                                                                     
Van    Myranda Theunissen, GSM-nummer 06.22930991 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Aanhouding op verdenking van beroving

De politie heeft dinsdagmorgen in Lichtenvoorde een 37-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht in de periode februari tot half april van dit jaar berovingen te hebben gepleegd, waarbij de buit veelal uit geld en sieraden bestond en zij veelal senioren beroofde. De politie heeft vanmorgen haar woning in de Meijhorst doorzocht. Hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen.


Zakkenrollerij

Maandag is een 60-jarige vrouw uit Nijmegen op de Burchtstraat van haar portemonnee beroofd, die in haar afgesloten tas zat. Ze deed aangifte.
Op het Kelfkensbos werd maandagmorgen een 70-jarige vrouw uit Nijmegen van haar portemonnee beroofd, die in haar jaszak zat. Ook zij deed aangifte.

Dakloze aangehouden voor belediging
In de nacht van maandag op dinsdag is op de Zwanenveld 83e straat een 43-jarige man aangehouden, nadat politiemensen hem gevraagd hadden weg te gaan uit een portiek waar hij lag te slapen. De politiemensen gaven aan een melding gekregen te hebben, waarop de 43-jarige hen voor leugenaars uitmaakte. De politiemensen gaven de man een waarschuwing, maar de man trok zich hier niets van aan en schold de politiemensen opnieuw uit. Hierop is hij aangehouden.

District Tweestromenland


Wijchen-Aanhouding voor belediging

De politie ging maandagavond naar de Molenstraat waar een groep jongeren overlast veroorzaakte. Nadat de politie even met de groep gesproken had, gingen de meesten uit de groep weg. Een 18-jarige Wijchenaar werd aangehouden omdat hij politiemensen beledigde. Dit gebeurde nadat hem was aangezegd dat ie een bekeuring zou krijgen omdat ie geen oranje of gele plaat voerde op zijn scooter. Hierop werd de 18-jarige boos en begon te schelden.

District De Waarden

Enspijk-diefstal auto

Afgelopen weekend is vanaf de Dorpsstraat een grijze Citroen C5 gestolen met kenteken
18-JV-KD.


Geldermalsen-diefstal auto

Afgelopen weekend is vanaf de Genteldijk een rode Opel Corsa gestolen met kenteken
DJ-NH-54.


Culemborg - Brand

Gisteravond rond 22.30 uur woedde er een uitslaande brand in een monumentaal pand aan de Binnenpoort. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak vermoedelijk op de bovenverdieping van het pand. Op dat moment was er niemand aanwezig. Het pand brandde deels uit en liep rook- en waterschade op. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.


Hedel- man aangehouden op verdenking van diefstal met geweld

Gisteren, maandag 26 april, is in Den Bosch een 19-jarige inwoner van Den Bosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht op donderdagavond vier maart een medewerker van horecagelegenheid aan de Prinses Beatrixstraat in Hedel te hebben bedreigd en beroofd van geld. Die avond zouden drie mannen de horecagelegenheid zijn binnengegaan. Het drietal bedreigde de eigenaar van de horecagelegenheid en namen geld uit de kassa. Hierna gingen de mannen er in een grijze auto vandoor. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. In deze zaak werd op 19 maart al een 21-jarige inwoner van Den Bosch aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Voor vragen over bovenstaand bericht kan contact worden opgenomen met Brenda van der Pal van de afdeling Communicatie. Tel: 06- 53 22 01 57.


Tiel- man aangehouden voor tanken zonder te betalen
Op zondagavond 25 april is op de Rivierenlandlaan op heterdaad een 36-jarige inwoner van Tiel aangehouden voor het tanken zonder te betalen. Uit onderzoek bleek dat de man dit de afgelopen twee weken al vijf keer in Tiel had gedaan. De verdachte tankte niet alleen de tank van zijn auto vol, maar ook een aantal jerrycans die hij in zijn auto had meegenomen. De brandstof die hij op deze manier verkreeg, verkocht hij door. De man is maandag 26 april voor verder verhoor in verzekering gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.


Blik op veilig


Maandag 26 april
Plaats       Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                             tuigel    gemete
                                      snelhein    bekeun     
                                      d           rd   snelhe
                                                       id    
Kerk         Tielseweg    19.40-21.55 80     691  19   109   
Avezaath                  u                                  
Waardenburg  Steenweg     15.50-18.05 50     1768 17   73    
                          u                                  
Nijmegen     Berg en      7.45- 10.15 50     1215 99   72    
             Dalseweg     u                                  
                                                             
                                                             
                                                             


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --