Gemeente Zwolle

Aanrijdbeveiliging viaduct Ceintuurbaan hersteld

Maandag 19 april 2004 startte Rijkswaterstaat haar werkzaamheden aan het viaduct ter hoogte van de Ceintuurbaan. Diverse aanrijdingen door vrachtwagens maakten het uit veiligheidsoverwegingen noodzakelijk, dat de zogenoemde aanrijdbeveiliging van het viaduct hersteld wordt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 14 mei 2004 afgerond.

Tijdens de werkzaamheden blijven op de Ceintuurbaan nabij het viaduct twee rijstroken per rijrichting beschikbaar. Het verkeer wordt via de middenberm om het werkgebied heen geleid. Deze omleiding wordt via borden kenbaar gemaakt.

Fases
Het werk aan het viaduct wordt in twee fases uitgevoerd. Fase één is gestart op maandag 19 april 2004 en duurt tot donderdag 29 april 2004. Tijdens deze eerste fase wordt de westelijke zijde van het viaduct verstevigd. Dit houdt in dat het verkeer vanaf de Zwartewaterallee richting de Ceintuurbaan via de middenberm wordt geleid en zodoende de A28 kruist.

Maandag 3 mei 2004 breekt de tweede fase aan. Deze is op vrijdag 14 mei 2004 afgerond. Ditmaal wordt de oostelijke zijde van het viaduct onder handen genomen. Tijdens deze fase zal het verkeer via de middenberm vanaf de Ceintuurbaan naar de Zwartewaterallee rijden.

Onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning veroorzaken.


---