Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Definitieve discotheek ten noorden van Vaanpark

Barendrecht krijgt tijdelijke disco bij Infocentrum

BARENDRECHT (Dinsdag 27 april 2004) - Tijdens de raadsvergadering van gisteravond is duidelijk geworden dat er in Barendrecht een tijdelijke discotheek komt nabij het Infocentrum Carnisselande/Portland aan de Carnisseweg. Een voorstel daartoe werd gesteund door de fracties van het CDA, de VVD en de PvdA en daarmee werd het voorstel met een ruime meerderheid aangenomen. Met de bouw van de tijdelijke disco wordt zo spoedig mogelijk gestart.

De gemeenteraad heeft gisteravond ook een keuze gemaakt ten aanzien van een locatie voor de permanente disco. Dat is de locatie geworden ten noorden van bedrijventerrein Vaanpark, ook wel bekend als 'de oksel van het Vaanplein'. Maar omdat op deze plek door het ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen en het inklinken van de grond pas in 2006 begonnen kan worden met de bouw, moet er voor de tussenliggende periode ook een tijdelijke disco komen.

Opgelucht
Over zowel de tijdelijke als de permanente discotheek is de afgelopen maanden veelvuldig en langdurig vergaderd, maar gisteravond zijn er tot vreugde van wethouder Ett Schoehuizen (jeugdbeleid) belangrijke knopen doorgehakt. ,,Ik ben zeer opgelucht. De jongeren hebben lang volgehouden. Hun geduld is op de proef gesteld, maar vanavond zijn zij de winnaar'', aldus Schoehuizen tijdens het raadsdebat. Nu de gemeenteraad locaties heeft aangewezen zal er opnieuw worden overlegd met enkele commerciële partijen over de exploitatie van de discotheek. Bij zowel de tijdelijke als de definitieve discotheek gaat het overigens niet om een mega-disco. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad hebben een voorziening voor ogen met een maximum capaciteit van 500 tot 600 jongeren. De discotheek zal primair gericht zijn op de Barendrechtse jeugd in de leeftijd van 16 tot 21 jaar. Mogelijk wordt nog gezocht naar een combinatie met andere jeugdvoorzieningen (bijvoorbeeld sport, jongerenwerk of werkplaats), maar de disco zal in ieder geval commercieel worden geëxploiteerd.

Overige punten
Verder werd gisteravond in de gemeenteraad ook gesproken over het plan van aanpak ten aanzien van de aanpak van geweld binnen de huiselijke kring. Dit plan werd door alle partijen unaniem akkoord bevonden. Ook maakte raadslid Marinus de Graaf, voorzitter van de Commissie van Onderzoek, middels een open brief bekend dat de gemeenteraad nog voor het zomerreces een concept eindrapportage kan verwachten met betrekking tot het onderzoek naar de gevolgde procedure rond de opwaardering en herstructurering van Camping en Jachthaven De Oude Maas. Daarnaast adviseert de Commissie van Onderzoek om de koppeling tussen het onderzoek en het herstructureringsplan los te laten. De gemeenteraad kon zich vinden in dat advies, zodat het herstructureringsplan in één van de komende vergaderingen van de commissie Grondgebied inhoudelijk besproken zal worden. Daartoe wordt dus niet langer gewacht op de eindconclusies van de Commissie van Onderzoek naar aanleiding van de gang van zaken.

Noot voor de pers,