Nieuw-Vlaamse Alliantie


De Post, kwestie van dalende kwaliteit en stijgende tarieven (27/04/04)

Socialistische excellenties zijn er steeds als de kippen bij om de dienstverlening van de banken te bekritiseren, maar daar blijft het dan ook bij. Realisaties blijven altijd uit. Er werd nog steeds geen akkoord met de banken bereikt, maar intussen wijst Testaankoop er wel op dat het gebruik van een zichtrekening overal duurder wordt.

Socialisten als Stevaert en Van den Bossche spuien ideeën en voorstelletjes die enkel bedoeld zijn om de sympathie van de kiezer te winnen maar waar uiteindelijk gewoonweg niets aan gedaan wordt. Je moet toch niet betalen om aan je geld te geraken, je moet in elke gemeente een geldautomaat ter beschikking hebben, je moet je rekeningnummer kunnen behouden bij verandering van bank Intussen wordt de dienstverlening alleen maar duurder en breekt nota bene de eigen Bank van de Post alle records. De financiële instelling die traditiegetrouw de kleinste inkomens aantrekt, is het verst verwijderd van sociale financiële dienstverlening.

Volgende week maandag verhogen ook nog eens alle tarieven van de Post, de prior-zegel kost nu afgerond 0,50 euro. Nochtans beloofden zowel minister Vande Lanotte als Steve Stevaert de afschaffing van de prior-zegel. Daarenboven worden de voorwaarden van het beheerscontract, onder andere 92 % tijdige leveringen, nog steeds niet gehaald.
In 1997 - toen prior nog niet bestond - kwam 95 procent van alle brieven een dag later bij de geadresseerde, 99,5 procent van de zendingen deed er hooguit twee dagen over om ter bestemming te komen. Desondanks waren de posttarieven heel wat lager dan vandaag.

Of hoe overheidsbedrijven onder socialistische voogdij vooral bezig zijn met het verhogen van hun eigen inkomsten in plaats van met de kwaliteit van de dienstverlening.

Auteur:
Frieda Brepoels, ondervoorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be