Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 27 april 2004

(


Lisse - Politie houdt verdachten aan en vindt gestolen auto

De politie hield op dinsdag 27 april rond 02.45 uur op de Mendeldreef twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De twee, 30 en 31-jaar, trokken de aandacht van surveillerende agenten die ze daarop controleerden. In een tas trof de politie inbrekersgereedschap aan alsmede autosleutels. Eén van de verdachte dit nattigheid voelde ging er tussenuit maar werd snel weer door een achtervolgende agent in de kraag gevat. Beide verdachten zijn ingesloten. Op de hoek Wilhelminastraat met de Julianastraat trof de politie een auto aan waarop de bij de verdachten aangetroffen autosleutels pasten. De auto bleek in in Tiel gestolen te zijn. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Beroofd van portemonnee
Op maandag 26 april omstreeks 17.15 uur liep een 47-jarige Leidse vrouw over de Sint Jacobsgracht, toen plotseling haar portemonnee hardhandig uit haar hand werd gerukt.
De man rende hierna weg in de richting van de Hoefstraat en gooide daar de portemonnee weer weg. Het geld bleek uit de portemonnee te zijn weggenomen.
Getuigen zijn de dader nog nagerend doch zij zijn hem nabij de Doesastraat uit het oog verloren. Deze en mogelijk nog andere getuigen van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leiden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Bedrijfsinbraak
In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 april is ingebroken in een bedrijf aan de Raadhuisstraat. Men kwam de zaak binnen door een raam open te breken. Vervolgens werd de winkel doorzocht waarna er een hoeveelheid batterijen en een geldbedrag werd weggenomen.


Boskoop - Twee gewonden bij ongeval tussen vrachtauto en fietser

Op dinsdag 27 april rond 11.50 uur ontstond op de Reijerskoop een ongeval waarbij een vrachtauto en een fietser waren betrokken. Zowel de fietser, een 34-jarige vrouw uit Boskoop en haar 5-jarig dochtertje dat bij haar achter op de fiets zat, raakten daarbij gewond. Beiden werden overgebracht naar het LUMC met respectievelijk arm- en hoofdletsel. De juiste toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Wat wel bekend is dat het ongeval ontstond toen een vrachtauto, bestuurd door een 31-jarige man uit Pijnacker, de vrouw op de fiets passeerde. Of de vrouw daarbij geraakt werd en ten val kwam of dat zij zelf uit balans raakte, onderzoekt de politie op dit moment. Personeel van de traumahelikopter verleende assistentie.


Bodegraven - Politie vraagt getuigen overval snackbar via TV West

Naar aanleiding van een gewapende overval op een snackbar aan de Vromade op zondag 18 april doet de Politie Hollands Midden op woensdag 28 april een getuigenoproep na de nieuwsuitzending van TV West.
Op zondag 18 april rond 19.15 uur kwamen twee nog onbekende gemaskerde jongemannen binnen. Zij wilden geld zien en zette hun eis kracht bij door met een vuurwapen te zwaaien. Eén van de overvallers graaide de kaslade leeg. Beiden gingen er vervolgens lopend vandoor. In de snackbar waren op het moment van de overval vier tot vijf klanten/medewerkers aanwezig. Bij de overval raakte niemand gewond.
Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --