Gemeente Amsterdam

Bij kampioenschap huldiging Ajax

27 april 2004 - Marieke Hoekstra

Als Ajax kampioen wordt, dan zal de huldiging op het Leidseplein doorgang kunnen vinden. Dit heeft burgemeester Cohen besloten na overleg met de driehoek en met Ajax. Loco-burgemeester Van der Horst stelde vorige week dat een huldiging alleen zou kunnen doorgaan als er duidelijkheid zou komen over de personen die zich vorige week hadden misdragen na afloop van de wedstrijd Jong Ajax-Jong Feijenoord. Zowel Ajax, maar ook het publiek hebben aan deze oproep gehoor gegeven. Er zijn veel tips binnengekomen.

De politie heeft inmiddels 48 mensen gehoord. Er zijn vier aanhoudingen verricht. Slechts een klein deel van de mensen die op het veld zijn geweest heeft zich schuldig gemaakt aan geweld of bedreiging van spelers. De politie verwacht meer aanhoudingen te kunnen doen. Ajax heeft aangekondigd een stadionverbod op te zullen leggen aan diegenen die zich hebben misdragen en ook aan diegenen die op het veld zijn geweest.

De politie heeft gegevens over mensen die op het veld zijn geweest, maar die niet worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit. Deze gegevens mogen volgens de richtlijnen van de PG's niet overhandigd worden aan Ajax. Burgemeester Cohen heeft daarover contact gehad met het College van PG's. Van de zijde van het College is gezegd dat gezocht zal worden naar mogelijkheden om dit toch te kunnen doen. Pb-082

© Gemeente Amsterdam