Altiris boekt sterk eerste kwartaal

Culemborg, 27 april 2004 - Altiris Inc., (NASDAQ: ATRS) de snelgroeiende leverancier van oplossingen voor centraal beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers, heeft uitstekende resultaten geboekt over het eerste kwartaal van 2004.

Het bedrijf boekte een totale omzet van 37,4 miljoen dollar, een groei van 79% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, en 23% hoger dan de omzet van het vierde kwartaal van 2003. De nettowinst over het eerste kwartaal was 3,1 miljoen dollar, of 11 dollarcent per aandeel, inclusief $1.048.000 aan afschrijvingen op intellectueel kapitaal, $664.000 aan afschrijvingen op immateriële goederen en $158.000 in aandelencompensatie. Dit vergeleken met de nettowinst van 2,5 miljoen dollar of 11 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in het eerste kwartaal van 2003.

Pro forma rapporteerde Altiris een nettowinst van 4,6 miljoen dollar of 17 dollarcent per aandeel over het eerste kwartaal. Dit vergeleken met de pro forma winst van 1,9 miljoen dollar of 9 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in het eerste kwartaal van 2003 en een pro forma nettowinst van 4,0 miljoen dollar of 15 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in het vierde kwartaal van 2003.

In het eerste kwartaal van 2004 boekte Altiris 24,7 miljoen dollar aan inkomsten uit licenties, een stijging van 93% ten opzichte van de 12,8 miljoen dollar in het datzelfde kwartaal in 2003 en een stijging van 22% ten opzichte van de 20,3 miljoen in het vierde kwartaal van 2003. Services groeiden in dit kwartaal met 58% ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op $12,7 miljoen.

"Dit is een bijzonder sterk kwartaal geweest voor Altiris. Behalve door directe verkoop, zijn er ook belangrijke contracten gesloten via ons partnerkanaal. Het afgelopen kwartaal hebben we dat kanaal lokaal versterkt met BT Syntegra als onze nieuwste SI Partner", aldus Maarten van Hintum, Regional Manager van Altiris in de Benelux. "Ook in deze regio hebben we in zeer korte tijd al veel bereikt. In de toekomst voorzien we eveneens een sterke groei, met name op het gebied van migratie, patch management en asset management. We zien het volgende kwartaal dan ook vol vertrouwen tegemoet."

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. De IT-levenscyclus strekt zich uit van de planning en het ontwerp van een infrastructuur, via beheer en operationele activiteiten tot en met upgrade of vervanging. Altiris biedt volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor systeembeheer van client- en mobiele omgevingen, asset- en servermanagement. Altiris automatiseert en vereenvoudigd IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd.

Ingezonden persbericht