Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving 27 april

Alkmaar 27-04-2004 - 16.00 uur

Huiselijk geweld

Heerhugowaard, maandag 26 april 2004.

Maandagavond werd de assistentie van de politie ingeroepen in verband met huiselijk geweld. De bewoner van een woning aan de Lek had zijn aanstaande schoondochter in de woning mishandeld door haar een harde slag in het gezicht te geven. Aanleiding was een ruzie tussen de dader en zijn echtgenoot. Toen andere familieleden zich daarin mengden werd het slachtoffer geslagen. Zij heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte moet nog nader door de politie worden gehoord.

Dronken autobestuurder raakt rijbewijs kwijt

Egmond aan Zee, dinsdag 27 april 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 28-jarige autobestuurder uit Heiloo aangehouden op de Boulevard Ir. de Vassy. Surveillerende agenten zagen de man daar met een verhoogde snelheid rijden, reden om de bestuurder te controleren. Tijdens deze controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 660 ug/l. Dat is driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de hoge hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Man aangehouden na winkeldiefstal

Alkmaar, dinsdag 27 april 2004.

Rond 9.00 uur is op het Geert Groteplein een 43-jarige man uit Heiloo aangehouden. Hij verliet een winkel aan het Geert Groteplein met een tas vol boodschappen zonder te betalen. Het personeel ging hem achterna en dienstdoende agenten die de achtervolging zagen, konden de man inrekenen. De man is een bekende van de politie en is op het bureau in Alkmaar ingesloten.

Twee mannen aangehouden na fietsendiefstal

Alkmaar, maandag 26 april 2004.

Op maandagmiddag was een vrouw getuige van een fietsendiefstal naast de parkeergarage Kanaaleiland, in het centrum van de stad. Zij belde de politie en volgde een van de verdachten die er op de fiets, met een fiets op zijn nek, vandoor ging. De getuige kon de positie van de verdachten blijven doorgeven omdat zij de verdachte in haar auto bleef volgen. Op de Zijperstraat werd de man, 37-jaar zonder vaste woon-of verblijfplaats, aangehouden door de politie. Onderweg wees de verdachte zijn handlanger aan. Ook deze man, 35 jaar uit Amsterdam, is meegenomen naar het bureau. Beide verdachten zijn bekenden van de politie en in verzekering gesteld op het bureau in Alkmaar.