Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving 27 april

Den Helder 27-04-2004 - 16.00 uur

Groot aantal henneplanten aangetroffen bij ontmanteling hennepplantages

Schagen, maandag 26 april 2004.

Maandag zijn in verschillende plaatsen in de Noordkop zoekingen gedaan in woning naar hennepplantage. In totaal werden zes woningen doorzocht in Schagen, Sint Maarten, Petten Middenmeer, Kreileroord en Waarland. In vijf van deze woningen werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen waarbij in totaal ruim 2500 planten werden aangetroffen. Al deze planten alsmede een hoeveelheid randapparatuur, twee autos en een motor werden in beslag genomen. De planten zijn inmiddels vernietigd. Er werden vijf personen aangehouden. Vier van hen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De vijfde verdachte, een 43-jarige man uit Middenmeer en eigenaar gebruiker van de grootste kwekerij met ruim 1600 planten, is in verzekering gesteld.

Aan deze actie werd deelgenomen door een tiental politiemensen en medewerkers van het energiebedrijf en de verschillende gemeenten.

Man aangehouden na bedreiging ex

Anna Paulowna, maandag 26 april 2004.

Maandagavond werd een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden in het politiebureau van Den Helder. Maandagmiddag had de man zijn ex vriendin in Anna Paulowna bedreigd met een vuurwapen. Dit gebeurde bij een woning aan de J.C. van Wijkstraat in Anna Paulowna. Hij bedreigde zijn ex-vriendin met de dood en richtte daarbij een vuurwapen op haar. Vervolgens verdween de verdachte met twee vrienden in een auto. Een zoektocht naar de verdachte bleef zonder resultaat. Maandagavond omstreeks 21.30 uur meldde de verdachte zich aan het politiebureau in Den Helder. Daar werd hij aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw door scharenslijper opgelicht.

Nieuwe Niedorp, maandag 26 april 2004.

Vorige week (een exacte dag is niet bekend) was een oplichter actief in en mogelijk in de omgeving van Nieuwe Niedorp. Eén van zijn slachtoffers maakte een afspraak dat de man een aantal scharen zou slijpen tegen een afgesproken prijs. Toen de scharen klaar waren bleek de prijs te zijn verdrievoudigd. Daarnaast moest nog een bedrag betaald worden voor het polijsten van de Al met al betaalde het slachtoffer in totaal ruim 250 euro voor het slijpen van drie scharen. Vijfmaal meer dan de in eerste instantie afgesproken prijs.

De dader is een blanke man van ongeveer 32 jaar. Hij heeft blond haar en een bol gezicht. Hij droeg een donkere gekleurde broek met een lichtblauw overhemd en een zwart jack. Vooralsnog is niet bekend of de man zich elders heeft schuldig gemaakt aan dergelijke feiten.

Willem de Wespenvanger meldt zich

Wieringerwerf, dinsdag 27 april 2004.

Een 27-jarige man uit Anna Paulowna heeft zich afgelopen vrijdag 23 april bij de politie in Wieringerwerf gemeld. Hij heeft bekend dat hij op 19 en 20 april 2004 bedreigende e-mailtjes heeft gestuurd naar adressen van twee politici van de politieke partij WESP uit Anna Paulowna. Het Noord-Hollands Dagblad publiceerde hierover en kreeg contact met de anonieme afzender die zich Willem de Wespenvanger noemde. In een mail dreigde de man ook met het sturen van een kogelbrief maar later schreef hij dit niet uit te zullen voeren. De beide politici deden aangifte van bedreiging bij de politie. De krant publiceerde hierover. De verdachte verklaarde dat het uit de hand begon te lopen en besloot zichzelf aan te geven. Hij verklaarde dat hij zich irriteerde aan de politici van WESP vanwege hun opstelling binnen de gemeenteraad. De verdachte heeft spijt van hetgeen hij geschreven heeft. Het was voor hem begonnen als een grap. De man is na het afleggen van zijn verklaring heengezonden. Door de politie wordt een proces-verbaal opgemaakt.