Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving 27 april

Hoorn 27-04-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole

Hoorn, maandag 26 april 2004.

Maandag zijn op verschillende wegen in Hoorn en Medemblik een groot aantal weggebruikers gecontroleerd. Tijdens deze controles werden vijf bromfietsers bekeurd omdat zij geen valhelm droegen. Twee bromfietsers reden op een bromfiets die niet verzekerd bleek te zijn en één bromfietser was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Tot slot bleken twee autobestuurder geen gebruikte maken van de veiligheidsgordel. Ook hiervoor werd een bekeuring uitgeschreven.

Inbraak winkel

Hoorn, dinsdag 27 april 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Huesmolen. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit de winkel werd een onbekende hoeveel rookwaar weggenomen. Daarnaast werden een aantal andere goederen vernield.

Bromfietscontrole

Grootebroek, dinsdag 27 april 2004.

Dinsdagmorgen tussen 07.30 en 12.00 uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Wijzend. Tijdens deze controle werden een groot aantal voertuigen gecontroleerd. Er werden 32 bekeuringen uitgeschreven. Het hoogst scoorden de bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen. In vijf gevallen werden technische gebreken geconstateerd aan autos. Naast autos werden een grote hoeveelheid bromfietsen gecontroleerd. In zeven gevallen bleek het motorvermogen te hoog te zijn. Viermaal bleek de bromfiets te veel geluid te produceren. In vier gevallen werden bestuurders bekeurd voor andere overtredingen.