Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Rondvluchten in helikopters en 'vaste-vleugelvliegtuigen' voor E 49,-

'Bestseller-rondvluchten' rond Lelystad vanuit Aviodrome

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome gaat voor haar bezoekers vanaf de Luchthaven Lelystad rondvluchten organiseren in de succesvolste helikopters en vliegtuigen van deze tijd. Hierbij worden belangstellenden in staat gesteld om voor weinig geld kennis te maken met de meestgebouwde helikopters en sportvliegtuigen uit onze jaren. De rondvluchten kunnen worden gemaakt met -naar keuze- een helikopter of een sportvliegtuig. De vluchten zullen aanvangen bij de replica van het historische stationsgebouw van Schiphol uit 1928, dat op ware grootte in het Luchtvaart-Themapark Aviodrome is nagebouwd.

De helikopterrondvlucht worden uitgevoerd met de Amerikaanse Robinson R44. Dit is de meest verkochte helikopter van de afgelopen jaren. Sinds 1993 zijn er al tweeduizenden exemplaren in tientallen landen verkocht. Met zijn vier zitplaatsen is het toestel zeer geschikt voor passagiers- en VIP-vervoer. Er worden speciale versies gebouwd als politiehelikopter en als 'newscopter' voor (vooral Amerikaanse) Radio- en TV-stations. De kruissnelheid is zo'n 210 km. per uur en het hefschroefvliegtuig kan maximaal 640 km ver vliegen. Inclusief passagiers en brandstof weegt de Robinson R44 ongeveer 1000 kg. De rondvluchten met de helikopter blijven in de buurt van de luchthaven Lelystad.

De Cessna 172, het 'gewone' vliegtuig waarmee de rondvluchten voor Aviodrome-bezoekers worden uitgevoerd, was de afgelopen jaren een nog spectaculairder verkoopsucces. Sinds 1955 zijn er meer dan 37.000 exemplaren gebouwd. Daarmee staat het op de vierde plaats van de meestgebouwde vliegtuigtypen aller tijden, maar ook is de Cessna 172 het enige van deze vier vliegtuigtypen die nog gebouwd worden, en dus snel op weg is naar de eerste plaats. Ook de Cessna 172 biedt plaats aan drie passagiers en een piloot, die een vlucht maken van ongeveer 20 minuten.

De rondvluchten behoeven tijdens de weekenden en de meivakantie (van 1 t/m 9 mei) niet vooraf te worden gereserveerd, maar kunnen door Aviodrome-bezoekers in het Stationsgebouw van Schiphol uit 1928 worden geboekt. Buiten de schoolvakanties en de weekends worden de rondvluchten alleen gemaakt na telefonisch overleg. Alle vluchten worden alleen uitgevoerd met drie passagiers tegelijk. Meer informatie over de Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct/min) of per email via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur.


---

Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad.

Informatie voor de pers: Peter van de Noort, 0320 289858 / p.vdnoort@aviodrome.nl

---- --