Politie Zaanstreek-waterland


loc.: KOOG AAN DE ZAAN, STATIONSSTRAAT
Politie houdt drie jongens aan voor steekpartij en gewapende berovingen
De politie heeft twee Zaandammers van 18 en 15 jaar en een 13-jarige jongen uit Den Helder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Koog aan de Zaan en een aantal gewapende berovingen in Amsterdam en Schagen. De politie kwam het drietal op het spoor tijdens het onderzoek naar een steekpartij op het station Koog-Zaandijk op maandag 19 april. De jongen reisde samen met wat vrienden met de trein vanaf Zaandam naar Koog-Zaandijk. In de trein ontstond ruzie, waarbij de Zaandijker in zijn arm werd gestoken. Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Zaandijk, deed hiervan op 22 april aangifte. Onderzoek leidde in eerste instantie naar de twee Zaandammers, die dezelfde dag nog werden aangehouden. Bij een zoeking in de woning van de 15-jarige werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen en verschillende van diefstal afkomstige goederen. Deze bleken afkomstig van een gewapende beroving in Amsterdam op 29 maart. De twee Zaandammers werden afgelopen maandag voorgeleid aan de Rechter Commissaris en werden in bewaring gesteld. De 13-jarige verdachte werd dinsdag 27 april aangehouden en zal aanstaande donderdag worden voorgeleid.

loc.: ZAANDAM, DIEDERIK SONOYWEG

Inbraak voorkomen, gestolen auto retour

Dankzij een oplettende getuige verstoorde de politie een inbraak en retourneerde een gestolen auto aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte van beide feiten, een 30-jarige Zaandammer, werd aangehouden. De getuige belde in de nacht van zaterdag op zondag de politie toen deze op de parkeerplaats bij de Twee Gebroeders een man aan een auto zag morrelen. De man ging er vervolgens vandoor op een fiets. De politie was snel ter plaatse en kon de verdachte op basis van het opgegeven signalement in de omgeving aanhouden. Naast inbrekerswerktuigen had de man ook een aantal vermoedelijk gestolen spullen bij zich. Onderzoek leidde vervolgens naar een bedrijf aan de Diederik Sonoyweg. Daar bleek een zevental vrachtwagens te zijn opengebroken en doorzocht. Tevens leken er goederen te zijn klaargezet om later opgehaald te worden.
Vlakbij de auto waar de getuige de man in eerste instantie zag, werd in de sloot een kentekenplaat van een gestolen auto gevonden. De auto bleek op 13 april te zijn gestolen vanaf de Jan van Goyenkade en was inmiddels voorzien van andere kentekenplaten. Deze platen bleken eerder die nacht te zijn gestolen vanaf een auto van hetzelfde type die geparkeerd stond op de Buurserbeek.
De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen.

18:56 23-APR-04
loc.: PURMEREND, BEATRIXPLEIN

Politie zoekt getuigen mishandeling

Het politiewijkteam Weidevenne is op zoek naar getuigen van een vechtpartij op het Beatrixplein. Hierbij werd een 22-jarige Purmerender door ongeveer twaalf anderen zijn geschopt en geslagen. Ook zou er met messen gedreigd zijn. Omdat er ten tijde van de vechtpartij veel mensen op het Beatrixplein aanwezig waren, moeten er wel mensen zijn die iets hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Weidevenne via 0900-6644. Het slachtoffer werd door de politie naar het ziekenhuis gebracht en kon na behandeling weer naar huis.

14:39 26-APR-04
loc.: PURMEREND, KOESTRAAT

Politie houdt eigenaar bijtende hond aan

De politie heeft een 27-jarige man aangehouden nadat zijn hond een voorbijganger had gebeten. Het slachtoffer liep te winkelen toen hij plotseling door de loslopende hond in zijn arm werd gebeten. De man en de vrouw die bij de hond hoorden, liepen echter gewoon door. Het slachtoffer liep vervolgens achter het duo aan om hen op hun gedrag aan te spreken. Omdat zij daarop niet reageerden pakte het slachtoffer de man vast en legitimeerde zichzelf als politieagent. Vervolgens ontstond een vechtpartijtje waarbij de politieman nogmaals door de hond werd gebeten.

15:15 26-APR-04
loc.: EDAM, OOSTHUIZERWEG

Jongen (14) aangehouden op gestolen bromfiets

Na een achtervolging heeft de politie een 14-jarige jongen uit Purmerend aangehouden die op een gestolen brommer reed. Surveillerende politiemensen zagen de jongen via de rotonde Lokke- mientjesweg de N247 oprijden en via de berm de Oosthuizerweg op. Op de Nijverheidsweg raakte de verdachte ten val en kon hij worden aangehouden. Deze zaak werd aangemerkt als JOM zaak.
Dit betekent dat de jongen zich zeer binnenkort zal moeten verantwoorden voor de Officier van Justitie, waarbij hij ook direct zal horen wat de eventuele straf zal zijn.

08:57 27-APR-04
loc.: ZAANDAM, ADAMA VAN SCHELTEMAPLNTS

Gaslek na half uur gedicht

Enkele woningen werden dinsdagochtend uit voorzorg ontruimd ivm met een gaslek op het Adama van Scheltemaplantsoen.
De woningen worden momenteel gerenoveerd. Medewerkers van een bouwbedrijf raakten tijdens het boren in de voorgevel een gasleiding. Politie, brandweer en NUON kwamen ter plaatse. Naastgelegen woningen werden ontruimd en de nabije omgeving werd afgezet. Na circa een half uur had de Nuon het gaslek gedicht. Na metingen van de brandweer werden alle afzettingen vrijgegeven en was om even over 09.30 uur het incident meester.

10:43 27-APR-04

loc.: OOSTZAAN, REKREATIEGEBIED TWISKE

Man gebeten door hond

Een 47-jarige man uit Landsmeer werd gebeten door de hond van zijn broer, die hij in het Twiske aan het uitlaten was. De hond had een vis te pakken gekregen. De man gaf de hond het commando de vis los te laten. Dit deed de hond ook, maar vervolgens greep het beest de man in beide armen.
De man werd per ambulance naar het Boven-IJ-ziekenhuis vervoerd.
De hond liet zich zonder problemen muilkorven en liet zich heel mak door een politiehondengeleider in samenwerking met de dierenambulance naar een dierenasiel brengen. De eigenaar van de hond (broer slachtoffer) zal moeten bepalen wat er verder met de hond moet gebeuren.


---- --