Lijst Pim Fortuyn


LPF start campagne Europese verkiezingen

De Lijst Pim Fortuyn start vandaag haar campagne voor de Europese verkiezingen. LPF-lijsttrekker Jens Van der Vorm-De Rijke introduceert de Europa-campagne Is u iets gevraagd? tijdens de lancering van de landelijke campagne, Europese Verkiezingen. U komt toch ook? door minister De Graaf en staatssecretaris Nicolaï in Den Haag. Samen met de lijsttrekkers van de acht grootste partijen wordt door hen de campagneperiode in de aanloop naar de Europese Verkiezingen op 10 juni ingeluid.

LPF lijsttrekker Van der Vorm-De Rijke pleit onder andere voor vervanging van het Europese Parlement door een kleine senaat met een herkenbare Nederlandse inbreng. De Lijst Pim Fortuyn is van mening dat de burger veel te lang aan de zijlijn van Europa heeft gestaan. De introductie van de euro, de toetreding van Turkije, de uitbreiding met tien lidstaten; allemaal beslissingen waarbij de burger niets gevraagd is. Het is de vraag of Nederland een provincie moet worden van Europa waar wel om ons geld, maar niet om onze mening wordt gevraagd. Van der Vorm-De Rijke is fervent voorstander van het raadplegen van het volk over belangrijke besluiten:

Iedere keer dat het ons parlement voor voldongen feiten wordt geplaatst, neemt de vervreemding van de kiezers toe. Logisch dat de meeste mensen zich niet herkennen in een Europees parlement. Er valt immers niets te kiezen.

De weg naar de Europese eenwording leidt tot het uitkleden van onze eigen democratie. Daarom wil de LPF de Europese stoomwals stoppen.De LPF is tegen bureaucratie. Tegen een parlement met afstandsbesturing. Tegen de toetreding van Turkije. Want het kan ook anders. De LPF is voor een Europa dat haar grenzen kent. Geen zielloze Europese superstaat, maar een bezielende democratie op menselijke maat.