Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk maakt flexibele overstap op Building Information Modeling mogelijk

AutoCAD 2005 en meest recente versie Revit in één oplossing gecombineerd

Barendrecht, 27 april 2004 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk Revit 6.1 en Autodesk AutoCAD Revit Series 2. Dankzij deze twee producten kan de bouwsector nu nog efficiënter ontwerpen maken, beheren en uitwisselen met derden. Door over te stappen op AutoCAD Revit Series 2 voor het eerst leverbaar in Europa kunnen bedrijven hun voordeel doen met Building Information Modeling en toch AutoCAD inzetten waar en wanneer dat nodig is.

Revit-platform

Het Building Information Modeling-platform van Autodesk Revit biedt architecten, ontwerpers, projectontwikkelaars en gebouwbeheerders diverse voordelen, waaronder visualisering en analyse in elke fase van het ontwerpproces. Dit vereenvoudigt niet alleen de besluitvorming en de communicatie met klanten, maar helpt bedrijven ook bij het snel opstellen van overtuigende projectvoorstellen. Revit 6.1 bouwt daarop voort met:


· Tools voor gegevensuitwisseling Revit 6.1 ondersteunt nu ook export van gegevens naar gbXML; deze kunnen vervolgens in applicaties van derden (Green Building Studio van GeoPraxis, Trane Trace 700) worden gebruikt waarmee energie- en warmtebelasting kan worden geanalyseerd. Ook zijn nu meer ODBC-exportparameters beschikbaar.


· Verbeterde constructieweergave Revit 6.1 biedt diverse nieuwe en verbeterde tools voor constructieweergave. Doordat deze tools meer gedetailleerde informatie geven over constructies, zijn architecten beter in staat ontwerp-opties naast elkaar te verifiëren.

Nieuwe functies in Revit 6.1 die het natuurlijke denkproces van architecten ondersteunen, zijn onder meer:


· Extra modelleringsfuncties Revit 6.1 ondersteunt werkelijkheidsgetrouwe geometrie en modellering. Complexe constructies kunnen hierdoor eenvoudiger worden beschreven en weergegeven.


· Verbeteringen in ontwerp en detaillering naast wanddimensionering met één klik van de muis maakt Revit 6.1 het nu ook mogelijk om gevulde delen transparant te maken zodat de achtergrondgeometrie zichtbaar wordt.


· Selecteerbare projectelementen ontwerpers kunnen nu rechtstreeks vanuit projecttabellen (schedule tables) query s uitvoeren op het constructie-informatiemodel. Een aldus geselecteerd element is vervolgens gemarkeerd in grafische weergaven van het project. Dit vereenvoudigt de coördinatie en vergroot de bruikbaarheid van de digitale informatie voor andere projectleden.

AutoCAD Revit Series

Dankzij AutoCAD Revit Series 2 de combinatie van Autodesk Revit 6.1 en AutoCAD 2005 in één product kunnen (binnenhuis)architectenbureaus de Building Information Modeling-methodiek zodanig implementeren dat medewerkers, afhankelijk van het project, met de meest geschikte technologie kunnen werken. AutoCAD Revit Series ondersteunt werkstroomscenario s die elkaar aanvullen. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

§ Revit en AutoCAD gebruiken voor gescheiden projecten Building Information Modeling laat toe dat voor sommige projecten AutoCAD wordt ingezet terwijl andere met Revit aan de slag gaan.

§ AutoCAD-gegevens overbrengen naar nieuw Revit-model in geval van projecten waarbij grote hoeveelheden legacy-gegevens zijn betrokken of die zijn aangewezen op de bijdrage van gespecialiseerde AutoCAD-ontwerpers, kunnen projectmedewerkers met AutoCAD-kennis doorwerken met AutoCAD en kan hun werk uiteindelijk in DWG-formaat worden geïntegreerd in het Revit-model.

§ Revit voor ontwerp en presentatie gebruiken en AutoCAD voor latere projectfasen een beperkt aantal ontwerpers gebruikt Revit voor schematisch ontwerp, uitwerking van het ontwerp en presentatie. Afhankelijk van personeelscapaciteit en/of bedrijfsprocessen, kunnen vervolgens AutoCAD-gebruikers die in constructiedocumentatie zijn gespecialiseerd, de laatste projectfasen afronden.

Beschikbaarheid

Autodesk Revit 6.1 en Autodesk AutoCAD Revit Series 2 (vooralsnog alleen in het Engels) zijn per meteen leverbaar. Gebruikers met een Revit-abonnement kunnen Revit 6.1 downloaden van het Web.

Neem contact op met een erkende Autodesk Reseller of bezoek www.autodesk.com voor meer informatie over een abonnement op Autodesk Revit of de aanschaf van AutoCAD Revit Series 2.

Autodesk

Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Sjoerd Lazeroms

Tel.: 0180 691000

e-mail: sjoerd.lazeroms(at) autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique(at)potterspr.nl