Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Einde werkzaamheden Hoge Vucht in zicht

De werkzaamheden aan de vijverpartijen in de Hoge Vucht, wijk Geeren Zuid, zijn bijna gereed. Het traject loopt vanaf de Kapittelweg, Nieuwe Kadijk en Doornboslaan richting de Tilman Suysstraat. Langs het gehele traject is de geoliede houten oeverbeschoeiing en het aanwezige slib uit de waterpartijen verwijderd. De - binnen het werk - vrijgekomen grond wordt door vrachtautos naar een tijdelijk depot in de Haagse Beemden afgevoerd.

De houten palen langs de oever zijn door een kraan verwijderd en vervangen door flauwe taluds. Hierdoor krijg je een geleidelijke overgang van oever naar water. De kale oevers worden op korte termijn ingezaaid met een kruidenmengsel, zodat je meer variatie krijgt in de oeverbegroeiing. Dit komt de levensomstandigheden voor planten en dieren ten goede. De vijverpartijen in de wijk Geeren Zuid krijgen door de aanpassingen in de toekomst een natuurlijke uitstraling.

Onderhoud
Op dit moment worden langs het traject oplaadplaatsen voor maaivuil plateaus waar tijdens onderhoudswerkzaamheden tijdelijk het maaivuil wordt gedeponeerd en inlaatplaatsen voor de maaiboot aangelegd. Het maaiafval wordt na indroging ongeveer 2 weken afgevoerd naar een stortlocatie.