Akzo Nobel

Akzo Nobel gaat spiegelcoatingsbedrijf verkopen

Arnhem, 27 april 2004 Akzo Nobel heeft vandaag bekendgemaakt de spiegelcoatingsactiviteiten te willen verkopen aan de Italiaanse onderneming Group Fenzi. Akzo Nobel verwacht dat de overeenkomst in het tweede kwartaal van 2004 afgerond kan worden.

Het spiegelcoatingsbedrijf, dat zich in Vilvoorde (België) bevindt, produceert verven voor de achterzijde van spiegels ter bescherming van de zilverlaag die zorgt voor het reflecterende oppervlak. Over 2003 bedroeg de omzet van de activiteiten meer dan EUR 7 mln.

Binnen Coatings hebben wij ons de afgelopen jaren bewogen in de richting van een consistentere portfolio van wereldwijde kernactiviteiten, aldus Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. Hoewel de spiegelcoatings het uitstekend hebben gedaan en blijven groeien, passen zij niet langer binnen ons strategische kader. Wij hebben daarom besloten een eigenaar te zoeken die bereid is de activiteiten te laten groeien en zodoende nieuwe kansen in de markt te creëren.

De overeenkomst houdt ook in dat Fenzi in opdracht van Akzo Nobel coatings blijft produceren voor bouwmaterialen die gebruikt worden ter bescherming van betondakpannen.

De overname van Akzo Nobels spiegelcoatingsactiviteiten betekent dat wij gebruik kunnen gaan maken van de omvangrijke expertise en de goede staat van dienst die de onderneming over de jaren heeft opgebouwd, zei Fenzis CEO, Alessandro Fenzi. Group Fenzi is één van de wereldleiders op het gebied van speciale chemicaliën voor de glasverwerkende industrie en is wereldwijd leidend producent van spiegelcoatings, afdichtingen voor isolerend glas en keramische en decoratieve verven voor glas.

Vakbonden en ondernemingsraden zijn op de hoogte gebracht van de voorgenomen verkoop en waar van toepassing zullen de overlegprocedures worden voortgezet. De overeenkomst zal onderhevig zijn aan de relevante fusiecontroleprocedures. In totaal zullen 58 medewerkers overgaan naar Group Fenzi.

Naast de overeenkomst met Fenzi, bevindt Akzo Nobel zich in de laatste fase van de verkoop van haar General Industrial Coatings-activiteiten in Vilvoorde en zijn er plannen voor de verplaatsing van de staalbandcoatingsactiviteiten op de locatie naar een andere fabriek van Akzo Nobel in Europa.

Internet: www.akzonobel.nl; www.fenzigroup.com

Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343