2e persbericht van dinsdag 27 april 2004

Eindhoven 27-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisje breekt pols

Een meisje van 15 uit Wintelre brak dinsdagmorgen rond 11.00 uur haar pols bij een verkeersongeval op de Oirschotsedijk. Het meisje reed met haar scooter over het fietspad waar op dat moment een 44-jarige Eindhovenaar liep. Deze man reageerde niet op het bellen maar liep voor de scooter van het meisje. Het meisje viel tegen de betonnen rand van het viaduct. Ze brak haar pols.

Eindhoven: Biggen gedood na ongeval met vrachtwagen.

Bij een ongeval op de A58 dinsdagmorgen rond 9.25 uur zijn 25 biggen omgekomen. De bestuurder van een vrachtwagen met aanhanger verloor in een bocht (direct na de Kennedylaan) de controle over zijn combinatie en de aanhanger geladen met biggen kantelde. Vijftien biggen werden door het ongeval gedood. Een dierenarts heeft kort daarna nog eens tien dieren laten inslapen vanwege opgelopen verwondingen. Een aantal biggen die waren losgebroken konden met behulp van omstanders en personeel van een bergingsbedrijf worden gevangen. Het verkeer ondervond tot ongeveer 11.30 uur hinder vanwege de bergingswerkzaamheden.

Eindhoven: Poging tasjesroof blijkt ongeval

De twee Eindhovenaren die zaterdagochtend op de Vestdijk tegen een lantaarnpaal reden, worden niet langer verdacht van een poging tot tasjesroof (zie 1e persbericht van zaterdag 24 april 2004). Uit onderzoek is gebleken dat er sprake is geweest van een toevallige samenloop van omstandigheden. Toen de 40-jarige bestuurder van de brommer langs de Veldhovense vrouw reed, raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen de paal. Onderweg raakte hij de tas die de vrouw bij zich had, waardoor het hengsel brak en de tas op de grond viel. Er was dus geen sprake van een poging tot tasjesroof, maar van een verkeersongeval.

Deurne: Doodsoorzaak echtpaar bekend

De man, die maandagmiddag rond 13.00 uur in een woning aan de Haspelweg zwaar gewond werd aangetroffen, is nog dezelfde avond in het ziekenhuis overleden. Het gaat om de 56-jarige Johannes Schaefer. De man bleek zichzelf door het hoofd geschoten te hebben. In de woning werd ook het stoffelijk overschot van zijn 55-jarige echtgenote, Wilhelmina Steevens, aangetroffen. Onderzoek heeft dinsdag uitgewezen dat de vrouw door haar echtgenoot gewurgd werd.

Nuenen: Motorrijder vliegt voorbij radarpost

Bij een snelheidscontrole op de A270 is afgelopen zondag een motorrijder geflitst die 250 km/u reed. Op de snelweg van Eindhoven naar Helmond mag 120 km/u worden gereden. Korte tijd na de motor kwam een auto voorbij de radarpost die 202 km/u reed. In totaal werden er zondag tussen 11.25 en 15.35 uur 2404 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 214 te hard reden.

Veldhoven: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 8.45 en 11.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester van Hoofflaan. Er zijn 77 bestuurders bekeurd. De snelste reed 81 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.