Tulip Computers NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 27 april 2004

Tulip computers lanceert commodore 64 mini game console

Tulip Computers N.V. (Tulip Computers) maakt vandaag bekend dat de onderneming samen met Ironstone Partners Ltd. (Ironstone) een Commodore 64 (C64) mini game console heeft ontwikkeld, met de naam C64 Direct-to-TV. Dit spelsysteem voor videogames dat door Tulip Computers zal worden geleverd, is gebaseerd op de wereldberoemde Commodore 64, 's werelds meest bekende huiscomputer voor spelletjes. Door een simpele aansluiting op de TV kunnen de gebruikers met de C64 Direct-to-TV, 30 populaire C64 spellen spelen. Dit is het eerste van een hele serie spelproducten welke Tulip Computers onder het Commodorelabel op de markt zal brengen.

De verwachte retailprijs zal ongeveer E 30,- bedragen. Het product zal vanaf in de tweede helft van 2004 in de winkels liggen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten.

De lancering van de C64 Direct-to-TV bouwt voort op het succes van soortgelijke producten die op Atari, Namco en het Intellivision spelsysteem zijn gebaseerd. Door de momenteel zeer grote vraag naar "retro" videospelletjes is de C64 Direct-to-TV een natuurlijke evolutie en zal een nieuwe standaard worden met superieur geluid en grafische kwaliteit. Met 30 spellen, die vooraf op het apparaat zijn geïnstalleerd, biedt de C64 Direct-to-TV beduidend meer dan de concurrentie. Van deze spelletjes zijn in het verleden miljoenen aantallen over de toonbank gegaan. Samen met de

C64 Direct-to-TV worden o.a. de volgende legendarische spellen meegeleverd: de Classic Games series from Epyx inclusief Summer Games, Winter Games, World Games en The Seminal California Games. Dit laatste spel heeft destijds het genre van de "sports" videogames gecreëerd.

Darren Melbourne, de Creative Director van Ironstone: "Wij zijn er van overtuigd dat software van dit kaliber en deze kwaliteit de C64 Direct-to-TV het meest succesvolle product zal worden in de markt. Dit is de eerste van een breed scala van activiteiten die wij gepland hebben de bekendheid van C64 prominent terug te brengen in de videospellen industrie".

Commodore 64

De C64 wordt erkend door het Guinness Book of World Records als zijnde de meest verkochte huiscomputer aller tijden, met een verkoopverleden van meer dan 30 miljoen eenheden. De C64's unieke architectuur was bij zijn lancering in 1982 superieur ten opzichte van alle andere beschikbare systemen in de markt. Het werd de machine van een complete generatie.

Tweeëntwintig jaar nadat de eerste versie Commodore 64 is uitgekomen, is de C64 nog ongelooflijk populair en heeft nog steeds wereldwijd meer dan 6 miljoen loyale Commodore gebruikers, met letterlijk honderden bestaande websites rondom de machine en zijn spellen. Grote belangstelling is te verwachten van deze enorme loyale aanhang, aangezien de C64 Direct-to-TV de eerste nieuwe herlancering van C64 hardware over een decennium zal zijn.

De introductie van dit product past in de strategie van Tulip Computers om haar internationaal zeer bekende merk Commodore te gebruiken voor innovatieve kwaliteitsproducten gericht op de consumentenmarkt. Mark Elbertse, CEO van Tulip Computers: "Het product C64 Direct-to-TV is een uitstekend voorbeeld van initiatieven die wij nu, eventueel met partners, in de markt zetten. We maken hierbij gebruik van de waarde van de merknaam Commodore en leveren producten welke worden gevraagd door grote aantallen liefhebbers van Commodore producten". In totaal zijn er enige duizenden Commodore spellen beschikbaar voor nieuw te annonceren Commodoreproducten. Voor Tulip Computers betekent dit dat zij hiermee in de toekomst naast inkomsten uit hardware ook licentie inkomsten ontvangt van de door Ironstone verkochte producten, waaronder de hier geannonceerde mini game console. Dit past binnen de strategische keuze van Tulip Computers in de toekomst licentie inkomsten te verwerven gebaseerd op haar technologische kennis en merken.

Over Tulip Computers

Tulip Computers is een Europese computerleverancier die uitgegroeid is tot een vooraanstaande en internationaal erkende organisatie. Sinds de oprichting in 1979 is Tulip Computers bijna 25 jaar actief in de computer- industrie waarmee ze tot één van de meest ervaren computerleveranciers ter wereld behoort. Het hoofdkantoor van Tulip Computers is gevestigd in Amersfoort. Naast het wereldwijde beleid is dit hoofdkantoor eveneens verantwoordelijk voor Research & Development, Marketing en Communicatie.

Over Ironstone

Ironstone Partners Ltd. is een commercieel bedrijf dat is opgericht door een aantal personen met een gecombineerde ervaring van meer dan 100 jaar in de wereldwijde spel- en multimedia industrie. Ironstone heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Canada. Ironstone richt zich op projecten in de wereldwijde spel- en multimedia industrie. Ironstone heeft het intellectuele eigendom van een uitgebreid portfolio van spel- en multimediaproducten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directie Secretariaat
Postbus 150

3800 AD AMERSFOORT

Tel: 033 - 45.49.482

Fax: 033 - 45.49.499

E-mail: press@tulip.com

Internet: www.tulip.com

of

www.ironstonepartners.com

---- --