Gemeente Soest

Bestemmingsplan Soestdijk

Datum: 22/04/2004

Informatieavond nieuw bestemmingsplan plangebied Soestdijk 27 april 19.30 uur gemeentehuis

Op dinsdag 27 april vanaf 19.30 uur wordt in de raadzaal van het gemeentehuis een informatieavond gehouden over een nieuw bestemmingsplan voor het plangebied Soestdijk. Het plangebied omvat een groot deel van het noordelijke deel van de bebouwde kom van Soest. Het betreft de wijken Soestdijk en 't Hart.
Ongeveer zes jaar geleden werd er voor dit gebied ook al een bestemmingsplan opgesteld. Met het nieuwe plan wordt allereerst beoogd het bestemmingsplan publieksvriendelijker te maken. Een gedetailleerde kaart met duidelijke bestemmingen moet het gebruiksgemak van het bestemmingsplan vergroten.

Wat gaat er veranderen?
Veel gaat er niet veranderen. Alle bestaande functies zijn in het nieuwe plan gedetailleerd bestemd, vastgelegd en afgestemd op de actuele inzichten. Om te kunnen inspelen op de veranderende woonwensen zijn er tevens enkele wijzigingsbevoegdheden opgenomen.

Inspraak
Tijdens de informatieavond zal er na een algemene toelichting op het plan gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Ook kan er gediscussieerd worden met de opstellers van het plan. Na afloop kan een reactieformulier worden meegenomen. Dit formulier moet vóór 1 augustus 2004 ingediend zijn bij de gemeente Soest. Uiteraard staat het ook vrij een persoonlijke brief te sturen. Na afloop van de inspraakprocedure zullen de reacties worden verwerkt en met een advies worden voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het besluit van het college wordt voorgelegd aan de raadscommissie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu. Indien deze commissie het met het college eens is, kan het plan gereed worden gemaakt voor de zogenaamde eerste tervisielegging. Het streven is dit te laten plaatsvinden in mei 2005. Met deze eerste tervisielegging start de formele procedure rond het bestemmingsplan.

Bewoners van het plangebied Soestdijk zijn persoonlijk door de gemeente Soest geïnformeerd en uitgenodigd voor de informatieavond.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer