Gemeente Loppersum
---

Dorpsvisie centrum Loppersum basis ontwikkelingsplan

DORPSVISIE CENTRUM LOPPERSUM BASIS VOOR ONTWIKKELINGSPLAN

Het dorp Loppersum is vanouds een centrumdorp geweest en het beleid moet erop gericht zijn om die centrumfunctie te behouden. Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum willen dat gaan doen in algemene zin door het versterken van de woonfunctie, het verbeteren van het voorzieningen niveau, de versterking van de toeristische en recreatieve positie van het dorp Loppersum, het verbeteren van de bereikbaarheid en het verbeteren van de aantrekkelijkheid en veiligheid van openbare ruimten.

Dorpsvisie Loppersum
In dat kader is een visie voor het centrum van het dorp Loppersum ontwikkeld. Het plan heeft volgens het college voldoende draagvlak in het dorp. Het is besproken met ondernemers, de woningbouwvereniging, belangenverenigingen en bewoners van het centrum.

Het college vraagt nu aan de raad om met de uitwerking van de dorpsvisie van Loppersum door te gaan. In de vergadering van 27 april moet de gemeenteraad daarover een uitspraak doen. Het college stelt dat beeinding van de voortgang van de dorpsvisie tot gevolg heeft dat Loppersum zijn centrumfunctie gaat verliezen en slechts een woondorp wordt. Is de voorliggende dorpsvisie voldoende basis om een totaalplan voor de dorpskern op te stellen. En is het wenselijk om het te ontwikkelen plan gefaseerd uit te voeren, vraagt het college zich af.
Zie verder raadsvergadering 26 april.


---

| |