Gemeente Sneek


Informatie over voor- en vroegschoolse educatie Op dinsdag 27 april rijdt er door Sneek een niet alledaags vervoermiddel. Het is een kleurrijke Amerikaanse schoolbus van de Stichting Forum. 's Ochtends staat deze bus in de wijk Sperkhem-Tuindorp vanaf 10.00 uur bij wijkgebouw De Eekmolen. In de bus kunnen ouders en andere belangstellenden informatie krijgen over de voor- en vroegschoolse educatie.

De leeftijdsfase van 0-6 jaar is enorm belangrijk voor een goede ontwikkeling van de kinderen. Hoe vroeger je de ontwikkeling van de kinderen stimuleert, hoe beter dit later is voor hun schoolcarrière. In de wijk Sperkhem-Tuindorp hebben de groepen 1 en 2 van de basisscholen OBS De Driemaster en de CBS Koningin Wilhelmina samen met peuterspeelzaal De Eekmolen de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan voor- en vroegschoolse educatie in de vorm van het Piramideproject. De CBS Julianaschool in de wijk Noord-Oosthoek fungeerde als volgschool.
Na drie intensieve jaren van cursussen, coaching en begeleiding ontvangen de deelnemers in Sperkhem dinsdagmorgen 27 april hun certificaat.
Het Piramideproject wordt betaald door de gemeente en is een belangrijk onderdeel van Kansrijk Jeugdbeleid.

De certificering van de leerkrachten en peuterspeelzaalleidsters en de komst van de Bus is door de gemeente aangegrepen om te laten zien wat zij de ouders van de leeftijdscategorie 0-6 jarigen kunnen bieden. Wijkgebouw De Eekmolen is omgetoverd in een 'snuffelmarkt'.

Wat kunnen ouders en belangstellenden daar zoal verwachten?
* Consulenten van het landelijk campagneteam: De Bus
* Voorlichtingsvideo over het belang van voor- en vroegschoolse educatie

* Medewerkers van de bibliotheek en speel-o-theek
* Medewerkers van Stichting Thuiszorg

* Medewerkers van Stichting Profiel

* De coördinator van Stichting Wijkplatform
* Medewerkers van het Friesland College, unit Anderstaligen
* Peuterleidsters van peuterspeelzaal De Eekmolen en leerkrachten van de beide basisscholen die werken met Piramide
* Een piramidetrainer die zorgt voor de begeleiding van het piramideprogramma

De bus en de 'snuffelmarkt' zijn te bezoeken op dinsdagmorgen 27 april van 10.00 uur tot 12.30 uur in Sneek in wijkgebouw De Eekmolen. Bezoekers en belangstellenden krijgen een gratis consumptie. Daarnaast kunnen ouders en belangstellenden een kijkje nemen in peuterspeelzaal De Eekmolen en de groepen 1 en 2 van de beide basisscholen in de wijk. Leerkrachten en leidsters vertellen u graag meer over het werken met Piramide.

Daarnaast staat de Bus 's middags in de wijk Noord-Oosthoek. Ouders en belangstellenden zijn 's middags welkom in de Bus van 13.30 uur tot 15.30 uur. Daarnaast kan men ook een kijkje nemen in de onderbouw van de CBS Juliana, waar leerkrachten u graag willen informeren over het werken met het Piramideprogramma.

Heeft u kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar en wilt u weten wat er zich op dit gebied allemaal afspeelt binnen Sneek? Kom dan naar de Bus en naar de 'snuffelmarkt'. Iedereen is van harte welkom.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 21-4-2004