Gemeente Woudenberg


SGP Vallei onderzoekt vorming regionale rekenkamer(commissie)

WOUDENBERG, 27 april 2004
De zes gemeenten in het Strategisch Gebiedsperspectief Vallei (SGP Vallei) onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om gezamenlijk vorm te geven aan een rekenkamercommissie. De rekenkamer of commissie is één van de gevolgen van de invoering van het dualisme op 7 maart 2002. De samenwerking op dit vlak is gepland op 1 januari 2005.

De SGP Valleigemeenten Barneveld, Nijkerk, Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel en Rens-woude hebben afgesproken, dat de oprichting van een gezamenlijke rekenkamercommissie verder moet worden onderzocht. Alleen de gemeente Nijkerk heeft aangegeven, dat men op dit moment kiest voor een lokale rekenkamercommissie, maar wil wel samenwerken in de ondersteuning van de commissie. De gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude hebben besloten om in eerste instantie samen één rekenkamercommissie in te stellen, maar sluiten verdere samenwerking in SGP-verband niet uit.

Wat gaat er nu gebeuren?
De griffiers van de zes SGP Valleigemeenten gaan de uitkomsten van het gesprek verwerken en bereiden een voorstel voor. Dit voorstel met suggesties moet vóór de zomervakantie aan de zes gemeenten worden aangeboden.
Laatst gewijzigd op 27/04/2004