HOGESCHOOL INHOLLAND

Mondriaan onderwijsgroep en Hogeschool INHOLLAND werken samen

Persbericht

27 april 2004

Haagse instellingen bieden toegang naar internationale carrière Mondriaan onderwijsgroep en Hogeschool INHOLLAND werken samen

Den Haag - De Haagse onderwijsinstellingen Mondriaan onderwijsgroep en Hogeschool INHOLLAND gaan samenwerken op het gebied van internationalisering. Het gaat om de internationale opleiding 'International Marketing Management Studies'. In totaal duurt dit MBO-HBO traject zeven jaar. De twee instellingen ondertekenen hiertoe op dinsdag 27 april een convenant. De samenwerking betekent dat studenten met interesse in een internationale studie zich in kunnen schrijven bij Mondriaan en via Hogeschool INHOLLAND kunnen doorstromen. Dit internationale traject is primair bedoeld voor studenten uit alle EU-landen. Mondriaan onderwijsgroep en Hogeschool INHOLLAND werken samen aan het programma. Daarnaast werken MBO en HBO docenten samen en zal de individuele begeleiding een belangrijke rol spelen.

International Marketing Management Studies is de Engelse variant van de opleiding Commerciële Economie. De opleiding heeft een sterk internationaal karakter en binnen Hogeschool INHOLLAND zijn er ook mogelijkheden tot een verblijf in het buitenland voor stage en/of studie bij een van de partnerinstellingen. Na afronding van het speciale 7 jaar durende MBO-HBO programma heeft een student de Bachelors-titel behaald. Studenten die hun Master willen halen kunnen gemakkelijk doorstromen naar de Universiteit Nyenrode waar Hogeschool INHOLLAND momenteel een samenwerking mee onderzoekt. De studenten uit het buitenland die tekort schieten in bijvoorbeeld Engelse taalvaardigheid is er de mogelijkheid eerst de prep-School te volgen bij Mondriaan om vervolgens weer in te stromen bij INHOLLAND.

De Mondriaan onderwijsgroep biedt (middelbaar) beroepsonderwijs op meer dan 25 locaties in Den Haag, Delft, Leiden en het Westland. De verschillende colleges bieden ruim 250 opleidingen in de richting Economie, Handel en Commercie, Horeca en Toerisme, Mode en Uiterlijke verzorging, Techniek, Veiligheid, Welzijn en Sport en Zorg.

Hogeschool INHOLLAND is een instelling voor Hoger Beroepsonderwijs en heeft in totaal 16 vestigingen waaronder in Den Haag, Delft, Rotterdam, Haarlem, Alkmaar en Diemen/Amsterdam. Hogeschool INHOLLAND biedt meer dan 150 opleidingen aan op hbo niveau. De vestiging van de hogeschool in Den Haag biedt diverse opleidingen aan op het gebied van educatie, communicatie, economie, sociaal werk en recht.

einde persbericht

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd het evenement bij te wonen. De ondertekening vindt plaats tussen 16.00 - 18.00 uur. Na afloop is er een borrel.
Het adres:The Mondriaan International Business School, Koningin Marialaan 9.
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Den Haag. Tel. 06 54 980998. Of met Stefanie de Klerk, afdeling Communicatie Mondriaan onderwijsgroep, Tel. 070 - 308 42 18 / 06 - 51 36 70 75

27 apr 04 08:37