Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Van Directie ERIKS group nv
Telefoon 072 54 75 888
Datum 27 april 2004
Betreft DE ERIKS-GROEP BREIDT HAAR ACTIVITEITEN IN DUITSLAND AANZIENLIJK UIT

De ERIKS-groep heeft in principe overeenstemming bereikt over de overname van alle activiteiten (asset deal) van Steinebronn Industrietechnik te Stuttgart, Duitsland.

Steinebronn Industrietechnik is een onderdeel van de in Duitsland gevestigde onderneming Fluitronics GmbH, die op zich een onderdeel is van de in Nederland gevestigde investeringsmaatschappij Nimbus.
De activiteiten van Steinebronn Industrietechnik bestaan uit de marketing, verkoop en deels veredeling van producten en diensten op het gebied van vooral aandrijftechniek. Met als hoofdzetel Stuttgart heeft Steinebronn Industrietechnik ook een vestiging in Saarbrücken.

De onderneming behaalt met ca. 130 medewerkers een omzet van 28,0 mln. en levert direct aan de industriële eindverbruikers (onderhouds- en OEM-afnemers), die voornamelijk in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg (het zuidwesten van Duitsland) zijn gesitueerd. De omzetverdeling naar artikelgroep binnen de kernactiviteit aandrijftechniek is:
- hydraulische slangen en koppelingen,
en componenten verbindings- en meettechniek 40%
- lager- en lineairtechniek 25%
- hydraulische componenten 20%
- pneumatiek 15%

De activiteiten van Steinebronn Industrietechnik sluiten geheel aan op die van de bestaande ondernemingen van de cluster ERIKS Duitsland. Deze overname past in het beleid van de ERIKS- groep om door middel van een roll-out strategie haar marktgebied te vergroten. Met deze overname

- breidt ERIKS haar activiteiten geografisch uit tot de belangrijke industriële deelstaat Baden-Württemberg;

- is ERIKS met de vestigingen van de Heusinger + Salmon Gruppe (in en rondom Hamburg, Hannover, Bielefeld, Düsseldorf, Frankfurt en Mannheim) en Schötz Industrietechnik GmbH (in en rondom München, Neurenberg en Regensburg) in bijna geheel Duitsland aanwezig;
- versterkt ERIKS haar positie in de kernactiviteit aandrijftechniek aanzienlijk;
- verkrijgt ERIKS de mogelijkheid om ook de andere tot het ERIKS-assortiment behorende productgroepen in de regio waar Steinebronn is gevestigd aan te bieden.

Door deze overname zal de omzet van de cluster ERIKS Duitsland toenemen tot ruim 90 mln. en het aantal medewerkers tot 425.
De verwachting is dat de due diligence de komende maand wordt afgerond en dat de definitieve contracten eind mei worden ondertekend.
De overnamesom wordt volledig uit eigen middelen gefinancierd.

Voor uitgebreide informatie over de ERIKS-groep verwijzen wij naar onze website www.eriks.com

Noot:
voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer Kreuger, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO
Pagina 1 / 1


---- --