STICHTING HEIFER

Kippen voor Mama

Dit is een origineel persbericht
Nederlands moederdagcadeau helpt moeders in Burkina Faso

Om arme vrouwen in Burkina Faso van legkippen te voorzien organiseert de stichting Heifer Nederland de moederdagactie 'Kippen voor Mama'. Op zondag negen mei kan iedereen zijn moeder een koppel kippen cadeau doen. De kippen gaan naar een moeder in Burkina Faso. De Nederlandse moeder krijgt een moederdagkaart waarop het cadeau wordt uitgelegd.

Met een koppel van acht legkippen kan een moeder in Burkina Faso haar gezin onderhouden. Samen leggen de kippen ongeveer 48 eieren per week. De voedingsstoffen in deze eieren helpen ondervoeding bij kinderen tegen te gaan. Extra eieren worden op de markt in de hoofdstad Ouagadougou verkocht. Hierdoor verdient het gezin inkomen voor school of medicijnen.

De kippen zijn geen gift, maar een levende lening. Iedere moeder die een koppel kippen krijgt, geeft kuikens door aan een volgende moeder in het dorp. De vrouwen worden van te voren opgeleid in dier- en milieuvriendelijke pluimveehouderij.

Een koppel van acht kippen inclusief training kost euro 22,50. Een gratis moederdagkaart is aan te vragen via www.heifer.nl of telefonisch via 0165-520123.

Sinds 1999 heeft Heifer Nederland al meer dan 2.200 gezinnen in Afrika en Oost-Europa geholpen. Dieren leveren eieren, melk, trekkracht, mest voor gewassen en extra inkomen om bijvoorbeeld schoolgeld of medicijnen te kunnen betalen. Iedere gift vermenigvuldigt zich, omdat het ontvangende gezin een vrouwelijke nakomeling van het dier doorgeeft aan een volgend gezin.


---