Openbaar Ministerie

Leeuwarden, 27 april 2004

Oprollen bende in Heerenveen

De politie Fryslân heeft op 30 maart en 5 april 2004 twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht in de periode van 20 december 2003 tot 2 maart 2004 een negental inbraken te hebben gepleegd in auto's en loodsen in de plaatsen Heerenveen, Oranjewoud en Heeg. Het gaat hierbij om een 21-jarige man uit Heerenveen en een 22-jarige man uit de gemeente Heerenveen. De twee verdachten verblijven sinds hun aanhouding in voorlopige hechtenis. De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden beslist op resp. 4 mei en 12 mei a.s. over de verlenging van de voorlopige hechtenis.

Naast deze twee mannen, die ervan worden verdacht bij alle feiten betrokken te zijn geweest, zijn nog zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraken en/of heling van de gestolen goederen.
Het gaat hierbij om een 19-jarige man uit Heerenveen (heling), een 21-jarige man uit Heerenveen (heling), een 22-jarige man uit de gemeente Heerenveen (heling), een 22-jarige man uit Heerenveen (heling), nog een 22 jarige man uit Heerenveen (heling) en een 18-jarige man uit de gemeente Heerenveen (inbraak). Deze zes verdachten zijn na verhoor heengezonden. Er wordt tegen hen wel proces-verbaal opgemaakt.

Met de aanhouding van deze acht verdachten is onder andere de diefstal van de rode Honda sportauto, die was gestolen uit een loods in Heeg opgelost. De auto is inmiddels weer in het bezit van de eigenaar.