Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DP. 2004/478
datum
27-04-2004

onderwerp
Aanbieding Agenda voor een Vitaal Platteland
TRC 2004/3094

bijlagen
2

Geachte Voorzitter,

Hierbij doe ik u namens het kabinet de Agenda voor een Vitaal Platteland toekomen, zoals vastgesteld in de Ministerraad van 23 april 2004. Deze Agenda is reeds aangekondigd in de Stellingnamebrief Nationaal Ruimtelijk Beleid die is vastgesteld in de Ministerraad van 1 november 2002.

De Agenda Vitaal Platteland bestaat uit een Visiedeel en een Meerjarenprogramma (MJP). In het MJP zijn de beleidsopgaven die voortvloeien uit de Visie operationeel uitgewerkt, en is de koppeling met de rijksbudgetten weergegeven. Het Meerjarenprogramma is een groeimodel. De nu voorliggende versie is een eerste proeve en zal nog verder worden uitgewerkt naar een meerjarige financiële doorkijk. Te zijner tijd zal dit dienst doen als rijksinzet voor een Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). Daartoe zal periodiek een nieuw Meerjarenprogramma worden opgesteld.

Met de Agenda wordt voor het eerst een integrale rijksvisie gegeven op de ontwikkelingen op het platteland in al haar facetten.

In verband met de ruimtelijke aspecten die verbonden zijn aan de Agenda Vitaal Platteland is deze nauw afgestemd met de Nota Ruimte.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

dr. C.P. Veerman

Bijlagen:
- Agenda voor een Vitaal Platteland (Visie) (PDF-formaat, 482 kB)
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel
- Meerjarenprogramma Vitaal Platteland (MJP) (PDF-formaat, 2620 kB)

PDF-versie van de brief
Aanbieding Agenda voor een Vitaal Platteland (PDF-formaat, 29 kB)


---