CDA

CDA
29-03-04
28 april: Het EVP en het Landelijk Ouderen Platform organiseren conferentie "Het Europa van de Senioren"

Datum: Woensdag 28 april 2004
Plaats: Ouwehands Dierenpark in Rhenen
Aanvang: Vanaf 10.00 uur

De positie van senioren in Nederland en Europa zal de komende jaren volop in de belangstelling staan. Pensioenen en zorg voeren tot nu toe vaak de boventoon. Maar er is meer. Van belang is dat ouderen volledig worden betrokken bij zaken die hen aangaan. Ouderen zijn net als ieder ander, burgers in de samenleving met rechten en plichten. Zij leveren een bijdrage aan de samenleving in velerlei vormen, genieten van hun vrije tijd en er kan een tijd komen met meer behoefte aan zorg. Volop reden voor de EVP-ED ( de Europese VolksPartij) en het Landelijk CDA Ouderen Platform ( LOP ) om een Europadag te organiseren waarin inhoud en ontspanning wordt gecombineerd. Wij nodigen u graag hiervoor uit.

We hebben gezocht naar een interessant programma op een mooie locatie in het midden van het land. Deze locatie hebben we gevonden in het Ouwehands Dierenpark op de Grebbeberg bij Rhenen. Vóór de middag rond "Het Europa van de Senioren" en na de middag met de dieren. Een aantrekkelijke combinatie van beleid en ontspanning, waarvoor we 200 enthousiaste deelnemers verwachten. Ook uw partner of één introducé is van harte welkom.

Het programma is als volgt:
10.00 uur aankomst en wandeling naar het Ouwehands Jungle Restaurant 10.30 uur Opening door Camiel Eurlings, Lijsttrekker van het CDA

11.00 uur Deelsessies naar keuze:


1. Europa: pensioen verzekerd?

2. Europa: gezondheidszorg zonder grenzen?

3. Europa: meedoen in participatie en toerisme

Een keur van parlementariërs en externe deskundigen verleent hun medewerking.

12.30 uur Resultaten voor beleid voor Europees Parlement en Tweede Kamer
13.00 uur Lunch aan gesprekstafels "hoe Europa beter onder de aandacht te brengen?"
14.00 uur Gezellig napraten of meteen het park in 17.00 uur Sluiting van het park

Aanmelden

Voor deze dag is aanmelding vooraf noodzakelijk. Stuur een e-mail naar vanDijk@bureau.cda.nl onder vermelding van uw naam, woonadres en telefoonnummer. U kunt eventueel ook een tweede persoon per e-mail aanmelden, vergeet niet de gewenste persoonlijke gegevens te vermelden.

Bij overtekening geldt de datum van ontvangst van uw opgave. Na opgave ontvangt U een bevestigingsbrief met een gedetailleerd programma, routebeschrijving en folder van het park. Alleen als U in het bezit bent van de bevestigingsbrief heeft u gratis entree in het park. Dit laatste geldt ook voor een eventuele tweede persoon.

Het park ligt 800 meter van het station. Er rijdt een bus van het Dierenpark af Station Rhenen naar het park. Bij de ingang van het park is voldoende parkeerruimte aanwezig.

Wij stellen het zeer op prijs u deze dag te mogen ontvangen en zien uit naar een boeiende en vruchtbare gedachtewisseling.