Apple Benelux

Apple scholingsprogramma
Het onderwijs tot leven brengen.

Willen docenten in het huidige digitale tijdperk jonge mensen blijven boeien, motiveren en inspireren, dan dienen ze nieuwe onderwijsmethoden te ontwikkelen. Juist nu de veranderingen elkaar sneller opvolgen dan ooit, zijn informatietechnologie en de nieuwe media belangrijke instrumenten geworden om leerlingen te helpen bij het benutten van hun mogelijkheden. Deze methodologische aardverschuiving plaatst de onderwijswereld voor nieuwe uitdagingen en heeft in veel gevallen geleid tot een drastische herbeoordeling van traditionele onderwijsmethoden.

Het gaat echter niet in de eerste plaats om de mogelijkheden die de nieuwe technologie biedt, maar om wat docenten en leerlingen daarmee kunnen bereiken. Met het oog hierop heeft Apple een compleet en professioneel scholingsprogramma opgezet dat creatieve docenten in staat stelt om de nieuwe technologie ten volle te benutten bij het ontwikkelen van hun lesprogramma's. Bovendien wordt met dit scholingsprogramma duidelijk hoe de nieuwe media het best in het lesprogramma kunnen worden geïntegreerd.

In het onderwijs worden iedere dag allerlei gegevens bijgehouden. Signaleringen, handelingsplannen, absenties en leervorderingen zijn daar maar een paar voorbeelden van. Lachende docent

Sessie/Datum Tijd Adres Schrijf je in bij:
Science applicaties (28 april),
over sterren (16 juni ) 28 april & 16 juni Apple Centre Den Haag Paul Dolk
28 april
16 juni
Demodag over software voor het primair onderwijs. 21 april & 29 september MacSupport Uitgeest Madelon en Ron Toekook 21 april
29 september
Demodag over de electronische
leeromgeving en iLife. 6 oktober Apple Centre Woerden (Stonehouse) Paul Scheulderman
6 oktober
Demodag over projecten in het voortgezet
onderwijs. 12 mei & 13 oktober Apple Centre Rotterdam Loek Danckaart 12 mei
13 oktober
Demodag over zijn
klasmanagement systeem 14 april & 10 november Apple Centre Hengelo. Ab Visser
14 april
10 november

De demonstraties laten u de mogelijkheden zien die binnen onderwijs en ict voor handen zijn: gemak, tijdsbesparing, betrouwbaarheid, uitwisselbaarheid en vooral mogelijkheden om uit te bouwen waar daar ruimte voor is. De demonstraties beginnen om 13.30 uur en is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel eindigt om 14.30 uur met een pauze van een half uur. Het tweede deel duurt van 15.00 tot 16.30 uur.

rapport- en klasmanagement
Met het programma O.A.S. Rapport- en Klas-management gaat dat een stuk makkelijker en overzichtelijker. Bovendien hoef je niet op school te werken, maar kun je ook vanuit huis werken via een veilige verbinding (VPN).

Het programma houdt verzorgers-, leerling- en schooljaargegevens historisch bij. Per semester kan een digitaal schoolrapport worden samengesteld en uitgeprint. Een onderwijskundig rapport hoort ook tot de mogelijkheden.

Aan de basis-module Rapport- en Klas-management kunnen een toetsregistratie-module en een schoolmanagement-module voor de administratie en schoolleiding worden gekoppeld.

Het pakket zorgt er voor dat in korte tijd een geweldige stap wordt gezet in het bijhouden en overzichtelijk maken van gegevens. Tijdens de demonstratie door Apple Distinguished Educator Ab Visser en Antoinette Erdmann van Dotcomschool wordt ingegaan op Rapport- en Klas-management en het gemak en de betrouwbaarheid van Apple als platform om op te werken. Er wordt gekeken naar de op de Apple FileMaker Pro gebaseerde database. Na de pauze is er tijd voor de mulltimedia-toepassingen van iLife: met dat complete pakket is het gemakkelijk om digitale foto's, muziek, video en dvd's te maken en bewerken.
Multimediaal onderwijs

trinitas

Apple Distinguished Educator Loek Danckaarts weet hoe de Mac een ideaal hulpmiddel is in de lessen levens-beschouwing op het Trinitascollege in Heerhugowaard.

Een impressie daarvan vindt u op www.apple.com/nl/creative/trinitas/

Inmiddels zijn de ontwikkelingen verder gegaan: de sectie Levo wil een sterke leeromgeving in de klas en daar valt best het een en ander over te vertellen. Een voorproefje op: www.digischool.nl/hyperstudio .

Op de demodag gaan de bezoekers ook zelf aan de slag met de Apple hardware en software en ontdekken zo zelf de vele mogelijkheden die het biedt voor het onderwijs.

Multimediaal onderwijs

Training op verzoek
Software vormt de kern van ieder computergebruik: zonder de juiste programma's valt er weinig lol aan de computer te beleven.

Binnen het onderwijs wordt veel gewerkt met methodegebonden-software, waarvan de meeste op het windows-platform gebaseerd is. Voor kinderen zijn er daarnaast nog veel andere leuke en leerzame programma's te krijgen en veel daarvan is geschikt voor Mac OS X, het uiterst stabiele en gebruiksvriendelijke besturingssysteem van Apple.

Tijdens de demonstratie laat Madelon Toekook zien dat binnen een school de keuze voor Apple veel mogelijkheden en besparingen met zich meebrengen. Voor de op windows gebaseerde software zijn goede oplossingen voor handen en het iLife-pakket geeft de leerkrachten en leerlingen fantastische mogelijkheden die naadloos aansluiten op het gegeven onderwijs.

iLife in het onderwijs

Mac OS X
Een electronische leeromgeving is binnen het moderne onderwijs van groot belang. Het eenvoudig en snel communiceren met elkaar, uitwisselen van informatie en het onderhouden van processen zorgt voor tijdwinst en betere leeresultaten.

Met First Class Client is dat met gemak en in weinig tijd mogelijk. De applicatie is naar eigen inzicht en op maat in te richten.

Aan de hand van een demonstratiemiddag wordt door Apple Distinguished Educator Paul Scheulderman met diverse media in deze leeromgeving gewerkt. De combinatie van First Class Client-server (versie 7.1) en Mac OS X Server van Apple vormt de krachtige basis. Het iLife-pakket van Apple is daarbij een belangrijk onderdeel en laat op een eenvoudige manier zien hoe er met digitale foto's en video gewerkt wordt. In een voorbeeld arrangement wordt met video en foto's gewerkt en communiceren deelnemers via iSight en iChat in beeld en geluid met elkaar. Met Apple-hardware worden de stabiele netwerken onderhouden en wordt zichtbaar welke gunstige invloed dat heeft op onderhoud en kosten. Er wordt ingegaan op de opbouw van de leeromgeving, het toewijzen van rechten aan clients, webservice en er wordt een demonstratie gegeven van een boeiend leerarrangement voor het VMBO (sector verzorging).

First Class Client wordt momenteel gebruikt door de Open Universiteit van Engeland voor teleleren. In Nederland gebruiken onder andere zo'n 6.000 mensen binnen het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool van Utrecht het systeem.
iLife in het onderwijs

Informatie
De computer vormt een belangrijk gereedschap binnen de natuurwetenschap. Deze demonstratiemiddag laat u zien dat daar op het Apple-platform niet alleen betrouwbaar en eenvoudig gewerkt kan worden, maar dat er ook een heel spectrum aan nieuwe en verbeterde mogelijkheden beschikbaar is.

Apple Distinguished Educator Paul Dolk laat diverse natuurwetenschappelijke software de revue passeren en doet metingen aan een experiment. Met een aantal applicaties van Apple zelf laat hij zien hoe die binnen het (natuurwetenschappelijke) onderwijs kunnen worden ingezet.

De middag laat zien hoe toegankelijk en interessant wetenschap is en dat resultaten makkelijk te bereiken zijn. Er wordt gekeken hoe de lichtcurve van een dubbelster berekend wordt en op welke manier bijvoorbeeld digitale fotografie en video toepasbaar zijn. Met video bijvoorbeeld kunnen ook metingen worden verricht en er wordt gedemonstreerd met iChat waarbij leerlingen van verschillende scholen eenvoudig met elkaar kunnen communiceren via beeld en geluid. iLife in het onderwijs

Apple Solution Experts voor het onderwijs

Deze resellers en consultants zijn speciaal gekozen door Apple vanwege hun bewezen ervaring in een specifiek professioneel domein zoals video, ontwerp, print en onderwijs. Kortom het Apple Solution Experts programma bied je alle ondersteuning en hulp die je nodig hebt als professional in de video-, ontwerp en print- of onderwijswereld.

Als je wilt toetreden tot ons netwerk van Solution Experts, vul je het beoordelings-aanvraagformulier op onze website in. Zodra je dit hebt gedaan, zal een medewerker van Apple contact met je opnemen om je aanvraag, vaardigheden en kennis van de verschillende marktsegmenten met je te bespreken.