Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 8 april 2004

Locals Only Stage op Parkpop gecontinueerd

De organisatie van Parkpop heeft, na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, besloten de Locals Only Stage uit te breiden. Dit jaar zijn er op de Locals Only Stage in totaal 14 acts te zien: de vier winnaars van de TV West-actie "Speel Jij Op Parkpop?", de zeven beste acts uit de "Local Heroes" rubriek in het muziekblad LiveXS en de winnaars uit de categorieën 'pop/rock' en 'RnB' van de Grote Prijs van Nederland.

In 2003 introduceerde Parkpop de Locals Only Stage, hiermee inhakend op de trend jonge talenten de kans te geven zich te presenteren op grotere festivals. Parkpop stelde ongetekende en veelbelovende bands in de gelegenheid om in competitieverband een plek op het podium te verdienen en is daarmee een ideale springplank voor een doorbraak.

Speel jij op Parkpop?
In samenwerking met TV West worden vijf "Speel Jij Op Parkpop?" voorronden georganiseerd in het Paard van Troje. Deze voorronden, die door TV West uitgezonden worden, zullen telkens twee winnaars opleveren. De jury zal bestaan uit vertegenwoordigers van het Haags Pop Centrum (Ronald Stemmerich), Musicon (Daan van der Bruggen) en het Haags Pop Podium (Gerard van den IJssel). De voorronden van "Speel Jij Op Parkpop?" vinden plaats op 28 april en op 5, 12, 19 en 26 mei. De toegang is gratis. Begin juni strijden de tien winnaars in een compilatie-uitzending op TV West om vier van de in totaal veertien plaatsen op de Locals Only Stage van Parkpop. Via een verkiezing kan het publiek dan kiezen wie er tijdens Parkpop mag optreden.

Local Heroes
Vanaf 1 april kan de Locals Only-stemkaart, te vinden in de LiveXS van april en mei, worden ingevuld. Daarnaast kan men on line ( / ) zijn voorkeur uitspreken welke zeven van de in totaal 44 Local Heroes een speelplaats krijgen tijdens Parkpop op 27 juni. Om fraude bij de on line-stemming tegen te gaan, kan alleen worden gestemd door geregistreerde bezoekers van de LiveXS-website. Een account hiervoor aanmaken kan middels de functie login. Deze functie is op de LiveXS-website te vinden onder het LiveXS-logo. Iedere LiveXS-website member kan vervolgens één keer zijn stem uitbrengen. Er is een mogelijkheid om via een nieuwsbrief op de hoogte te worden gehouden van de tussenstanden. Op dinsdag 4 mei zal de eindstand bekend worden gemaakt tijdens 'Locals Only! Latenight @ Paradiso'. De belangstelling voor het on line-stemmen is enorm groot. Binnen een week hebben al zo'n 1000 muziekliefhebbers hun stem uitgebracht op hun favoriete band.

Schrijf je nu in voor "Speel Jij Op Parkpop?"
Bands kunnen zich vanaf heden opgeven voor de 'Speel Jij Op Parkpop?' competitie met als inzet een plaats op de Locals Only Stage op zondag 27 juni tijdens Parkpop. De inschrijvingsprocedure is te vinden op . Nadere informatie: per e-mail (parkpop@spdh.net) of telefoon (070-3618845, Fons Pasteur).

Parkpop is een productie van Den Haag Marketing & Events in co-productie met Ducos/ACR
De programmering van Parkpop is in handen van Rock In Waterland