Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 13 april 2004

Kwaliteitsprijs Diabeteszorg 2003

Op 28 april 2004 wordt tijdens het symposium 'Kwaliteit in Diabeteszorg', dat wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, de 'Kwaliteitsprijs Diabeteszorg 2003' uitgereikt. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door Novo Nordisk Farma B.V.

Voor de prijs zijn in totaal 29 innovatie/kwaliteitsverbeterende projecten ingezonden. Uit deze inzendingen heeft de jury inmiddels drie genomineerden gekozen. De jury bestaat uit mevrouw dr. P.H.L.M. Geelhoed, internist Medisch Centrum Haaglanden te Den Haag, dr. P.M. Netten, internist Jeroen Bosch Ziekenhuis te Den Bosch, dr. W.J.C. de Grauw, huisarts te Berghem, mevrouw H. de Jel, diabetesverpleegkundige, dr. W.H.J.M. Wientjens, voorzitter van de Diabetesvereniging Nederland, en de heer J.J. Gillisen, directeur van de Diabetesvereniging Nederland.

De drie genomineerde projecten zullen tijdens het symposium op 28 april worden gepresenteerd door de initiatiefnemers van de projecten, waarna de winnaar wordt gekozen door jury en publiek samen. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van ¤ 7.000,00, de beide andere genomineerde projecten ontvangen elk een cheque ter waarde van ¤ 1.500,00.

De drie genomineerden projecten zijn:

- BEREIK-project Diabetes (Betere Resultaten in de patiëntenzorg door invoering van Integraal Kwaliteitsmanagement); mevrouw J. Putker, diabetesverpleegkundige, Ziekenhuis Hilversum;

- We zijn een dokter voor ons zelf. Kinderen aan het woord over hun diabetes. (Inzicht verkrijgen in de beleving en leefwereld van allochtone en autochtone kinderen met diabetes); mevrouw C. Dedding en mevrouw R. Reis, medisch antropologen; mevrouw K. Ramaker en de heer B. Wolf, kinderartsen St. Lucas Andreas ziekenhuis, afdeling Kindergeneeskunde, Amsterdam;
- Zelfmanagement en diabetes mellitus type 2; het ontwikkelen en testen van een theoriegestuurd educatieprogramma, gericht op voeding en beweging; drs. C.W.E. van de Laar en dr. J.J. van der Bijl, UMC Utrecht, afdeling Verplegingswetenschap.

Daarnaast zullen op dit middagsymposium spreken Torsten Lauritzen, hoogleraar huisartsgeneeskunde in Denemarken, over Methoden en waarde van screening op diabetes in de huisartsenpraktijk en Clare Bradley, Professor of Health Psychology uit Londen, over het meten van Quality of life and treatment satisfaction.

Wilt u zich nog inschrijven voor het symposium, dan kan dat via de website www.kwaliteitindiabeteszorg.nl.

_____________________________________________
Verzonden door
Herbschleb & Slebos, Actief in Communicatie
postbus 28.011 3828 ZG Hoogland
Kraailand 22 3828 HS Hoogland
telefoon (033) 4805709
fax (033) 4809145
e-mail gh@xs4all.nl