Ingezonden persbericht


Debat - the future of Healthcare & Technology

PERSBERICHT

Hoera, ik word 200 jaar!

Op 28 april 2004 heeft de Club of Amsterdam een debat met als onderwerp the future of Healthcare & Technology - "the patient empowered".

Een goede gezondheid is erg belangrijk voor de kwaliteit van iemand's leven. Een goede gezondheidszorg die problemen met de gezondheid kan oplossen en kan zorgen voor mensen die leiden aan chronische ziektes of een handicap is een primaire vereiste in de maatschappij. Zowel vandaag als morgen.

Vele vragen kunnen gesteld worden wanneer we naar gezondheidszorg en technologie kijken in de toekomst. Welke impact zullen de wetenschap en technologie hebben op dienstverlening van de gezondheidszorg, de rol van de professionele dienstverlener en de patiënt? Zal de kwaliteit van leven verbeteren als technologie en wetenschap het mogelijk maken om onze levensduur te vergroten? Zal technologie functies in ons lichaam overnemen? Zal het mogelijk zijn om 150 of zelfs 200 jaar oud te worden? Zal een natuurlijke dood nog bestaan, of zullen we allemaal en pil gebruiken om een einde te maken aan ons leven wanneer we voelen dat het niet langer waard is om in leven te blijven?

Zullen wetenschap en technologie ons een volledig inzicht geven in het functioneren van onze genen? Zullen we in staat zijn om medicijnen te produceren om ziektes als kanker en virussen als sars tegen te gaan? Hoe kunnen we iedereen basis gezondheidszorg bieden als de populatie van de wereld echt zo sterk gaat toenemen als voorspeld?

Tijdens het debat van de Club of Amsterdam zullen deze ontwikkelingen en de achtergronden kritisch worden bekeken. De inleiders van de discussie zijn Guus van Montfort (Directeur Care, Achmea Zorg), Graham Smith (Chief Scientist, Telbotics Inc., Canada) en Rineke Rust (Member of the Board, Marketing & Communications, The Health Agency). Hans ter Brake (Directeur, PinkRoccade Healthcare) zal aan bod komen in het tweede gedeelte van de bijeenkomst. Bernard Vast, M.D. (Healthcare ICT Specialist, 2Cure) is discussieleider van deze avond.

#-#-#-#

De voertaal is Engels.

De Club of Amsterdam biedt voor haar bijeenkomsten mogelijkheden voor persaccreditatie. Daarvoor kunt u contact opnemen via press@clubofamsterdam.com

Club of Amsterdam about
the future of Healthcare & Technology - "the patient empowered" Datum: woensdag, 28 april 2004, 18:30-22:15
Meer informatie over de VIP receptie (17:30-19:00) kunt u vinden op de Ticket Corner Plaats: PricewaterhouseCoopers, Prins Bernhardplein 200, Amsterdam

Kaarten zijn online verkrijgbaar of aan de balie (behalve VIP en kortingskaarten): Kaarten: ¤ 79,- online / ¤ 89,- aan de deur.
VIP kaarten: ¤ 129,- online.
Studenten betalen: ¤ 25,- online / ¤ 29,- aan de deur. Om in aanmerking te komen voor de studentenkorting dient de student jonger te zijn dan 30 jaar. Discount kaarten (voor leden van: IPAN, NGI, The World Future Society, PricewaterhouseCoopers): ¤ 69,- online / ¤ 89,- aan de deur. De online Ticket Corner vindt u op: http://www.clubofamsterdam.com/ticketcorner.html

De Club of Amsterdam (http://www.clubofamsterdam.com) is een onafhankelijke, internationale denktank die een brug slaat tussen de rollen van industrie, onderwijs en wetenschap in de snel veranderende maatschappij. De Club of Amsterdam heeft reeds meerdere succesvolle discussiebijeenkomsten gehouden, met als onderwerpen onder andere nanotechnologie, de toekomst van mobiliteit en de toekomst van de wereldeconomie.

#-#-#-#

Meer informatie vindt u op http://www.clubofamsterdam.com/

Club of Amsterdam
c/o Sonaris Consulting
Felix Bopp
Oude Haagseweg 69 A-2
1066 DC Amsterdam
The Netherlands
Phone +31-20-615 4487
Mobile +31-653-295700
press@clubofamsterdam.com
http://www.clubofamsterdam.com/