FNV


- U I T N O D I G I N G -

Conferentie Ethiek voor rijk en arm

Onder het motto 'Ethiek voor rijk en arm' organiseren de FNV en de katholieke mensenrechtenorganisatie Justitia et Pax, de Raad van Kerken in Nederland, ontwikkelingsorganisatie Cordaid, de werkgroep Arme Kant van Nederland en het arbeidspastoraat LIAN/DISK een conferentie over inkomensverschillen. Daarbij gaat het vooral om de vraag of er wel een ethische onderbouwing mogelijk is van de enorme inkomensverschillen die we op dit moment in Nederland zien.

"In Nederland heerst sluipende verarming en verwoestende verrijking", zegt Ineke Bakker, algemeen secretaris van de Raad van Kerken en voorzitter van de Sociale Alliantie.

Tijdens de conferentie geven FNV-voorzitter Lodewijk de Waal en Ineke Bakker van de Raad van Kerken hun visie. In een aantal thematische workshops komt ook de mening van de deelnemers aan bod.

De bijeenkomst wordt gehouden ter gelegenheid van de internationale dag van de arbeid, 1 mei, en vindt plaats op woensdag 28 april. Vanuit de katholieke kerk neemt monseigneur Van Luyn deel aan de conferentie. Hij is bisschop van Rotterdam en bisschoppelijk woordvoerder voor kerk en samenleving.

Er zijn workshops over de thema s:

" christenen en moslims over arm en rijk

" het basisinkomen

" de uitbreiding van de EU

" inkomensverdeling en ethiek

" moeten de rijke landen de schulden van de arme landen kwijtschelden?

De conferentie richt zich op een breed publiek. De toegang is gratis.

Ethiek voor rijk en arm. Conferentie. 28 april 2004, 10.00 - 16.00 uur. Congrescentrum De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33, Amersfoort.

Zie ook www.fnv.nl/levensbeschouwing

Meer informatie: FNV Voorlichting, Harrie Lindelauff, (020) 58 16 552